Meko drvo i dramatičan beton

Moćna kombinacija betona i drva u interijeru

 

Da moramo izdvojiti dva materijala koja u paru najbolje simboliziraju industrijski stil, to bi svakako bili beton i drvo čija kombinacija istovremeno u prostor unosi i toplinu i hladnoću, kao i grubu i glatku teksturu što ovaj spoj čini idealnim odabirom za prostore vlasnika koje privlači taj stil uređenja. Dramatičnost koju unosi beton u interijer ublažava mekoća drva, a četiri interijeri u nastavku služe kao primjer ovog izvrsnog para.

Prvi interijer potpisuje arhitekt Stanislav Kaminskyi koji je osmislio uređenje stana od 39 četvornih metara u kojem prevladava pepeljasto smeđe drvo i to ne samo na podovima, nego i na zidovima. Beton je iskorišten za stvaranje kontrasta na šanku u kuhinji. Siva boja betona odabrana je i za namještaj u boravku, dok se sam beton javlja na zidovima predsoblja kao idealna podloga za umjetničke slike, ali i u spavaćoj sobi u kojoj je površina ormara usklađena s betonskim zidom.

Drugi stan koji možete vidjeti na slikama i u galeriji vizualizacija je stana u Kijevu u Ukrajini čiji je nježniji izgled ostvaren namještajem mekih linija i biljkama bogatih listova. U ovom stanu podovi su iznimno upečatljivi jer su korištene daske s jakim uzorkom koje u prostoru uravnotežuje jednostavan namještaj, bijela boja i betonske površine zida koje se javljaju u boravku, kuhinji te predsoblju.

Treći stan također je djelo arhitekta Stanislava Kaminskyog koji je 87 četvornih metara prostora zamislio s divnim drvenim parketom izražajnog geometrijskog uzorka te svijetlosivim, bijelim i betonskim površinama koje ublažuju upečatljiv pod. Namještaj je i u ovom prostoru čistih linija i lijepog, pročišćenog dizajna. Osim na podu, drvo se javlja i na zidovima zatvorenog balkona koji je pretvoren u mali ured, ali i dječje sobice koju čini toplijom i razigranijom od ostatka prostora.

Posljednji prostor osmislio je dizajner Alexandr Maiskiy, a pravo je oličenje industrijskog stila koji osim drva i betona obilježava i izložena opeka, uporaba metalnih cijevi kao dekora i tkanina grubog tkanja, što je posebno uočljivo u dnevnom boravku. Stan na fotografijama uređen je zagasitim tonovima, a beton se javlja na stropu glavne prostorije u kojoj se nalaze kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak.

Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 15:31