POPUT GALERIJE

Moderan dom dizajnerice interijera

 

Nakon duge i uspješne karijere u TV industriji, producentica Sheila Bouttier je nedavno otkrila svoju veliku ljubav prema dizajnu, osobito prema pronalaženju jedinstvenih predmeta. Tijekom gradnje kuće u kojoj danas živi sa svojom obitelji, shvatila je da gaji posebnu strast prema ukrašavanju i zato njezin veličanstveni kalifornijski dom izgleda kao najbolja dizajnerska galerija u kojoj je svaka soba uređena zanimljivo i do najsitnijeg detalja, i gdje svaki kutak ima fascinantnu priču. Kuću nadahnutu tradicionalnim vikendicama projektirao je holivudski arhitekt William Hefner, a ima šest spavaćih soba i ukupnu površinu od čak 600 četvornih metara.

Njezin istančan osjećaj za dizajn najbolje se vidi u namještaju koji je odabrala za svoj novi dom, a uglavnom su to pomno biranim komadima iz sredine prošlog stoljeća.

Obiteljska soba smještena u prizemlju kuće, okupana je dnevnim svjetlom i opremljena elegantnom sjedećom garniturom, foteljom, antiknim drvenim konjem i crnim modernim stolićem. Velika staklena vrata koja vode u vrt je ukrasila zavjesama, komodu različitim skulpturama, a zidove slikama.

U radnoj sobi s fotografije je fotelje "Lady", Marca Zanusa iz 1950.-ih godina, tapecirana u plavu tkaninu od moher vune, a daje izvrstan kontrast crnom obloženom zidu.

U dnevnoj sobi, oble linije kauča i fotelje ublažuju oštri dizajn ikoničnih "Easy" stolica, Pierrea Jeannereta. Tu je svoje mjesto pronašla i mesing svjetiljka Pierrea Folija, koju je dizajnirao 70-ih. Okrugli stolić iz 70-ih je dizajnirao Pierre Chapo.

Stolica "Antony" Jeana Prouvéa iz 1954. godine.

Galerije u dnevnoj sobi eklektična je kombinacija umjetničkih djela. Klupu je dizajnirala Charlotte Perriand, a stolicu Jean Prouvé.

U prostranoj kuhinji obasjanoj suncem blagovaonski stol od hrasta je uparen s vintage stolicama koje je dizajnirao Axel Einar Hjort.

Crni zidovi i stol za blagovanje stvorili su mušku, profinjenu atmosferu u blagovaonici.

Drvena klupa iz 50-ih godina.

Ovdje je antikni umivaonik postavljen na minimalističku čeličnu bazu. Vintage talijansko ogledalo dizajnirano je u stilu Gio Pontija, a zidne svjetiljke su vintage komadi pronađeni u Danskoj. Fscinantno uređenje!

Foto: Stephen Kent Johnson

Izvor: AD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:14