Stan na Volovčici

Moderan. Elegantan. Romantičan. Ugodan. Uzbudljiv. Inspirativan.

 

Kolumnisti Dom i dizajna tim arhitekata iz projektnog ureda 4uHa s vama će družiti svakog tjedna, a kako bi druženje bilo zanimljivo i edukativno pripremili su za vas niz korisnih tema i primjera. Odgovarat će na bitna i česta pitanja, i kroz vlastite projekte ukazivati na pozitivne i negativne strane odluka.

AUTORI PROJEKTA
  • Mislav Bašić, mag.ing.arch.
  • Tina Biloglav, mag.ing.arch

Moderan. Elegantan. Romantičan. Ugodan. Uzbudljiv. Inspirativan. Ne, ne, nismo napravili listu epiteta za savršenog muškarca već su ovo prvi utisci nakon što smo ugledali naš prošlogodišnji projekt koji se upravo realizirao. Nakon nekoliko mjeseci ispunjenih kreacijama, prezentacijama, konzultacijama i sastancima, došlo je vrijeme da investitore ispratimo u sljedeću fazu, onu gdje se intenzivno druže s majstorima izvođačima.

Kroz razradu projekata interijera volimo što više uključiti vlasnike kako bi dizajn bio što osobniji te primjeren baš njima, ali faza izvedbe radova, izrade namještaja po mjeri i finalnog opremanja stana jest ona gdje se na kraju broje junaci. Junak ove priče je mladi bračni par zahvaljujući čijem je velikom angažmanu 60 kvadrata na Volovčici i nas same jako ugodno obradovalo i dodatno inspiriralo.

via GIPHY

Većinu namještaja u stanu smo dizajnirali baš po njegovim mjerama i proporcijama, u kombinaciji bijelog i drvenog dekora, s odvažnim kontrastom u kuhinji – tamnom matiranom oblogom koja je ugostila visoke elemente, pećnicu i hladnjak. Duša stana je zasigurno otvorena , svijetlom ispunjena i nadasve elegantna dnevna zona s kuhinjom i radnom zonom, no uzbuđenja započinju već na samom ulazu. Letvičasti paravan u hodniku naizgled je vrhunac onoga što bi nazvali „dramatičnim ulazom“. No, to zaista nije sve.

Pravi dramatični ulaz se krije u sklopu velikog bijelog ormara – sakrivena vrata koja vode u kupaonicu. U njoj se kriju dodatni zanimljivi elementi poput kliznih fronti ormara što mudro sakrivaju vešeraj te vješalica za ručnike koje svojim dizajnom više podsjećaju na minimalističku skulpturu.

Baršunasta sjedeća garnitura je mjesto opuštanja nakon napornog radnog dana, uz čašicu vina i omiljenu seriju, kuhinja nas poziva da pustimo mašti na volju i kreiramo nešto novo i fino ili pak da sjednemo s druge strane šanka dok nestrpljivo čekamo finu večeru za prijatelje, a ormar što se proteže jednim cijelim zidom stana – on je zaista posebna priča. Tajanstven, ali praktičan, elegantan, ali zabavan. Zabavan, priča nam investitorica, jer se često, za vrijeme druženja u stanu, prijatelji znaju zaigrati - sakrivati se iza tajanstvenih kupaonskih vratiju i iskakivati iz ormara.

via GIPHY

Uvučena radna zona dimenzijama je pripremljena za neke nove, uzbudljive, buduće trenutke - pregrađivanje, odnosno stvaranje dodatne spavaće sobe. Ormar i radni stol po mjeri već postoje; bit će potrebno podignuti zid, smjestiti krevetić i započeti neke nove avanture.

Jednom je arhitekt s najpoznatijim „arhi“ naočalama u povijesti rekao da je arhitektura ta koja pobuđuje emocije. Mi bi te emocije svakako primijenili i na nešto manje, ali još uvijek arhitekturno mjerilo, ono interijersko, u kojem provodimo svaki dan, trenutak, život.

via GIPHY

Kada nas obuzmu emocije poput opuštenosti, mira, sigurnosti, ali i zabave i igre dok šetamo kroz realizirane interijerske priče, onda našem zadovoljstvu zaista nema kraja.

U tom, razigranom, zadovoljnom i opuštenom tomu vas pozdravljamo.

Do sljedećeg čitanja,

Vaš tim 4(0) UHA

Arhitekte iz projektnog studija 4uHa možete kontaktirati: www.4uha.com ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Pratite ih na Facebook stranici 4uHa i Instagramu @4uha_arhitekti ili posjetite u Jurkovićevoj 3 u Zagrebu.

TEKST: Martina Kinkela, mag.ing.arch.

Foto:: Zvonimir Miletić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 23:05