Idealan životni prostor za samca

Moderan mali stan od 29 kvadrata

 

Stan od 29 četvornih metara prikazan na fotografijama idealan je životni prostor za samca. Otvorenog, ali dinamičnog rasporeda, prepun je svjetlosti i praktično raspoređenih zona koji olakšavaju život u malom prostoru. Osnovnu paletu koju čine različite nijanse sive boje razvedravaju tirkizni detalji razmješteni po stanu i jaki vizualni efekt koji stvaraju oštre crne linije vidljive na više mjesta u prostoru. Dizajn ovog interijera osmislio je arhitekt Konstantin Entalecev koji se poslužio drvenim parketom kako bi unio toplinu u moderno uređeni prostor.

Zone stana raspoređene su oko kupaonice koja je jedina izdvojena prostorija. Ulazni hodnik vodi ravno u prostor kuhinje smještene uz jedan zid stana. Kuhinja je opremljena bijelim ugradbenim elementima i hladnjakom od nehrđajućeg čelika, a dodatno istaknuta kontrastnom tamnosivom radnom zonom. Kombinacija elegantne tamne radne plohe i mat crnih kamenih pločica čine prostor kuhinje luksuznim kutkom u stanu koji privlači pozornost.

Kontrast bijele i tamnosive odnosno crne boje vidljiv je i u ostatku interijera, i to već u zoni blagovaonice tik uz kuhinju. Blagovaonicu čini okrugli bijeli stol okružen crnim stolicama s istaknutim metalnim nogama. Sa stropa se spušta elegantna visilica koja dodatno definira prostor blagovaonice, a prirodna svjetlost dopire kroz prozor uz koji je stol smješten.

U dnu prostorije nalazi se udobni dnevni boravak namješten sivim kaučem, simpatičnim pletenim tabureom i odličnim crnim stolićima za kavu. Prostor je dodatno ukrašen tepihom s uzorkom kojim se utvrđuje zona boravka i velikim uokvirenim posterima na zidu koji prikazuju karte Osla i Stockholma, gradova koji su neupitno nadahnuli ovo uređenje. Prostor stana nastavlja se i pretvara u spavaću sobu s bijelim ugradbenim ormarom koji popunjava cijeli zid u sobi i zadovoljava potrebu za prostorom za odlaganje stvari.

Kupaonica je vidljiva samo na tlocrtu, no na slikama se može uočiti da je u nju omogućeno prodiranje prirodnog svjetla kroz uske prozore uza sam strop. Zastakljeni otvori smješteni su u crne metalne okvire, čime je prostoru dodan još jedan element crnih linija koje vode pogled. Upečatljiv mali interijer!

Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:38