STAN ZA DVIJE

Moderan mali stan uređen za majku i kćer

 

Kako u 43 četvorna metra organizirati funkcionalan, estetski i udoban životni prostor za majku i kćer doznajte iz primjera koji sliijedi. Dizajnerica interijera Ira Nosova prihvatila je nimalo jednostavan zadatak i u relatvno malo kvadrata uspjela je smjestiti: spavaću sobu za majku, dječju sobu, odvojenu kuhinju i pronaći mjesto za mali dnevni boravak i dovoljno prostora za pohranu.

Unatoč ukupnoj površini od ‘samo’ 43 četvorna metra, šarmantni dom, čija je neutralna osnova bijela boja iupotpunjena svijetloplavim namještajem i detaljima, izgleda prostran i funkcionalan. Pri organizaciji i uređenju stana vodila se onom “važno da ima smisla i da je lijepo”. Rezultati toga vidljivi su u svakom centimetru ovog doma. Interijer ovog stana idealna je kombinacija suvremenih i klasičnih detalja, što je u konačnici, rezultiralo stambenim prostorom s mnogo osobnosti.

Nije jednostavno stvoriti sve funkcionalne prostorije u tako malom prostoru, osobito kada dnevni boravak i kuhinja moraju biti odvojene prostorije. No, dizajnerica je pronašla izvrsno rješenje stvorivši ugodnu drušvenu zonu u hodniku u koji je uspjela smjestiti udobnu sofu i TV.

Kuhinji se može pristupiti iz spavaće sobe, gdje je bilo važno smjestiti ugradbeni ormar. Zahvaljujući zrcalnim vratima, prostor se vizualno povećao, a prozor se gotovo udvostručIo. Odavde se može izaći na balkon, a stvoreno je i mali radni kutak ispred prozora. Otvorene police iznad kreveta, dodatno osiguravaju prostor za pohranu, kao i ispod kreveta.

Soba za kćer tinejdžericu zauzima najveći dio prostora, jedan od zidova je potpuno prekriven bojom za školsku ploču. Stol je postavljen ispred prozora, a ispod podignutog kreveta bilo je dosta mjesta za smještaj ormara. Umjesto svijetlo plave boje koja se koristila u drugim zonama, ovdje je odabrana tamnija paleta boja.

U kupaonici s kadom, dizajnerica je uspjela smjestiti stroj za pranje rublja i razne kupaonske stvari lijepo skrivene u ugrađenom ormaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 09:55