industrijski stil

Moderan stan od 39 m2 kao stvoren za dvoje!

Moderno uređeni stan s daškom industrijskog stila na fotografijama nalazi se u New Yorku u slavnoj četvrti Hell's Kitchen i prostire se na 39 četvornih metara. Dom mladog para proteže se na dvije etaže povezane spiralnim željeznim stepenicama. Na prvoj se etaži nalaze dnevni boravak, prostor male blagovaonice u obliku bara, kupaonica i kuhinja, a na drugoj su etaži smješteni spavaća soba i mali uredski prostor. Svjetlost u stan prodire kroz golemi prozor koji se proteže na obje etaže i izrazito je upečatljiv industrijski detalj.

U stan se ulazi kroz usku kuhinju u kojoj je jedan cijeli zid obložen drvenim daskama. Na njemu se nalazi i polica za odlaganje pribora za jelo i noževa te vješanje lonaca i krpa. Ispod police radni je prostor u obliku kuhinjskog otoka s debelim drvenim mesarskim blokom. Sama kuhinja je jednostavna, s kuhinjskim ormarićima od svijetlog drveta.

Prostor bara ukrašen je tamnijim drvenim daskama na zidu i tamnom bojom okolnih zidova. Mali šank izrađen je od drvene površine tople smeđe boje smještene na metalnoj strukturi i okružen je s dvije kožne barske stolice. Sam šank u sredini ima prostor za odlaganje čaša, što ga čine višenamjenskim komadom namještaja. Tamno obojeni zidovi izvrsna su pozadina za simpatične dekorativne detalje, drvene kutije u kojima se skrivaju ključevi od stana i slične važne sitnice koji čine ovaj kutak svojevrsnim prostorom predsoblja.

Kupaonica je mala i kompaktna, s malim crnim kupaonskim ormarićem u koji je ugrađen umivaonik i visokom tuš kadom s kliznim vratima.

U dnevnoj sobi ističu se baršunasta sivo-ljubičasta sofa usmjerena prema televizoru smještenom na niskom ormariću. Kao dodatni prostor za sjedenje služi žuta kožna fotelja. Knjige i sitnice odlažu se na jednostavne metalne stalaže koje djeluju kao dodatni industrijski detalj.

U dnevnoj sobi nalazi se i mala blagovaonica tik uz prozor s dvije stolice. I stol i stolice oblih su rubova i jednostavnog izgleda.

Drugu etažu zauzima spavaća soba s bračnim krevetom i crnim noćnim ormarićem, a crni radni stol smješten je uz suprotni zid. Prostor oko radnog stola ispunjen je dekorativnim prikazima, slikama i ilustracijama. Odličan interijer kao stvoren za dvoje!



Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:31