otvoreni raspored

Moderan stan s mnoštvom simpatičnih detalja

Ne može se poreći da minimalistički stanovi mogu imati puno šarma, a njihova prozračnost i jednostavnost čine ih stvarno privlačnim prostorom za život. No čak i u najjednostavnije uređenom stanu život se neprestano odvija što znači da ostavljamo svoj pečat na njegovo uređenje u obliku sve veće kolekcije dragih predmeta, svakodnevnih stvari koje koristimo, knjiga i novina, biljaka i cvijeća. Većina nas svoj dom gradi malo-pomalo, postepeno dodajući stvari koje su nam potrebne, koje nam se sviđaju i u kojima uživamo. Osnovna karakteristika otvorenog rasporeda jest da se u takvom stanu s lakoćom može vidjeti svaka sitnica pa je tako kreativni nered neizbježna situacija koja dodaje životnost i određenu ljepotu prostoru.

Prikazani stan lijep je primjer upravo tog obilježja života s puno simpatičnih detalja razmještenih po otvorenom prostoru koji se sastoji od objedinjene kuhinje, male blagovaonice, velikog dnevnog boravka i radnog kutka u osnovnoj prostoriji. Dinamiku u uređenje unose raznovrsne teksture predmeta te detalji u svježoj tirkizno zelenoj boji, iako je sam prostor uređen neutralnim sivim, bijelim i crnim tonovima. U uglu prostorije smješten je mali stol s tirkiznim ladicama koji funkcionira kao radni stol.


Zanimljivost ovog prostora skriva se, među ostalim, u tome što je dnevni boravak usmjeren prema kuhinjskom prostoru, a ne od njega pa je tako prostor vizualno odvojen pomoću televizora smještenog na dugi tirkizni ormarić.


Kuhinja je opremljena bijelim kuhinjskim ormarićima i ukrašena crno-bijelom kuhinjskom pozadinom od pravokutnih pločica. Kraj kuhinjskog elementa nalazi se mali drveni stol koji se može proširiti kako bi primio više ljudi.


Spavaća soba opremljena je namještajem od svijetlog drveta te je prostrana i udobna. U njoj se nalazi još jedan radni stol, a police za odlaganje odjeće, knjiga i sličnih predmeta zanimljivo su vizualno izvedene u obliku otvorene vješalice, drvenih polica i bijelih otvorenih elemenata. Kupaonica ima veliki prostor tuša s drvenom podlogom, puna je svjetlosti i većinom je bijele boje, uz iznimku drvenih detalja i tamnih podnih pločica.


Izvor: Zcool

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:35