MALI, ALI SLATKI DOM

Moderan stančić od 26 kvadrata

 

Na trećem katu stambene zgrade smjestio se elegantni mali stan od tek 26 četvornih metara koji nas je jednostavno oduševio svojim pročišćenim i pomno osmišljenim izgledom. Zapravo je riječ o potpuno obnovljenom jednosobnom stanu u kojem su spavaća soba i kupaonica zidom odvojena od ostatka glavne prostorije koja je potom iskorištena za mali dnevni boravak, blagovaonicu i kuhinju.

Unatoč samo jednim balkonskim vratima u dnevnoj sobi stan ima dovoljno svjetla za obavljanje svih dnevnih aktivnosti nesmetano. Kuhinja je izvedena u kombinaciji svijetlog drva te obuhvaća donje elemente u koje su ugrađeni sudoper, štednja i pećnica, kao i visoki ormar u kojem se skrivaju namirnice i posuđe. Tu je i stol za blagovanje koji se prema potrebi može spustiti, a izrađen je u trendi betonu, i okružen vintage zlatnim stolicama za smještaj čak četiri osobe. Dodatna je dinamika u kuhinji postignuta geometrijskim pločicama koje vrlo lijepo pristaju ukupnom uređenju.

Boravak je mali i sladak, a u njemu je svoje mjesto pronašao sivi elegantni dvosjed sa stolićem i po mjeri izrađene police na zidovima za smještaj knjiga i drugih sitnica vlasnika.

Spavaća soba i kupaonica odvojene su od ostatka stana i povezane velikim prozorom koji propušta dovoljno svijetla u ovu moderno opremljenu mokru prostoriju. U spavaćoj je sobi veliki ormar postavljen od poda do stropa izveden u bijeloj boji i dovoljno velik za smještaj svih stvari vlasnika.

Projekt obnove stana potpisuje Transition Interior Design studio koji je izvrsno iskoristio 26 kvadrata.

Foto: Transition Interior Design

Izvor: cotemasion

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:40