STAN OD 33 KVADRATA

Moderna garsonijera za moderan mladi par

 

Dizajneri projekta Andrej i Katerina iz studija AI osmisli su ovaj studio stan od 33 kvadrata za mladi par koji je imao samo dva zahtjeva, željeli su da im novi dom bude moderan i najvažnije funkcionalan. Shema boja je elegantna siva, a spavaća soba je bez prozora, ali ima dovoljno svjetla zahvaljujući prozirnoj staklenoj pregradi. No, krenimo redom.

Maxim Maximov

Na pješačkoj udaljenosti od glavnih atrakcija Sankt Peterburga smjestio se maleni stančić iz današnje priče. Živjeti na takvoj lokaciji je neprocjenjivo, ali je obnova dugotrajna i skupa. Prostor je doživio potpunu preobrazbu: postavljene su nove električne i vodovodne instalacije, porušene su postojeće pregrade, demontiran je strop koji je sada 15 centimetara viši. Zbog vremenskih i proračunskih ograničenja, prozori su restaurirani i zadržan je izvorni oblik. Tri prozora daju dovoljno prirodnog svjetla čak i uz duboke prozorske klupice. Osim toga, odustali su od uvođenja plina.

Spavaća soba, dnevni boravak i hodnik podijeljeni su pomoću pregrade na kojoj je ugrađen sustav za pohranu stvari. Svi ormari su ugradbeni i izrađeni po mjeri, i bili su dostatni za smještaj svih stvari mladog para. Dizajneri su čak iskoristili prostor iznad pregrade za pohranu dodatnih deka i sezonske odjeće.

Pod u stanu s uzorkom riblje kosti svojim izgledom podsjeća na izvorni pod. No, umjesto parketa su korištene kvalitetne porculanske pločice visoko otporne na habanje i udarce, a ostavljaju dojam autentičnog poda. Još jedna od zanimljivosti stana je pregrada između spavaće sobe i dnevnog boravka, koja je postavljena kako bi riješila niz mogućih problema, poput uvođenja dnevnog svjetla, stvara fizičku zonu između društvenog i intimnog dijela stana, a kada je potrebno i olfaktivnu za potpuni mir u spavaćoj zoni. I za kraj, još jedna zanimljivosti su vrata u kupaonici i toaletu, koja omogućuju slobodno kretanje u malim tijesnim prostorima.

Foto: Maxim Maximov

Izvor: www.houzz.ru

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 18:40