predivan mali prostor

Moderna kućica na rubu šume

Smještena u šumovitom kutku obiteljskog posjeda u mjestu Mill Valley u Kaliforniji nalazi se ova šarmantna kućica mlade žene. Danas savršeno mjesto za život u kojem bi uživao svaki ljubitelj prirode i minimalizma, kućica na fotografijama nekada je bila umjetnički studio jednog od članova obitelji.


Trenutna vlasnica Zoe Peters odlučila je tu malu građevinu na rubu šume urediti i pretvoriti u ugodno mjesto za život. Prostor je prije svega udoban, prepun tekstura i razigranih detalja, a njegovo je uređenje nadahnuto brodskim interijerima koji u malo prostora sadrže sve nužno za udoban i ugodan boravak.



Zoe je osmislila svaki detalj prostora, kao i sam raspored zona u unutrašnjosti. Zbog prostornih ograničenja uređenje je moralo biti moderno i minimalističko kako bi ostalo prozračno i prohodno. Ugrađeni ormarići tako primjerice skrivaju kuhinjske aparate, a krevet za spavanje rađen je po mjeri kako bi u njegovu unutrašnjost Zoe mogla pospremati što više stvari te tako eliminirati potrebu za ormarima.








Visoki strop kolibe omogućuje da prostor izgleda veći nego što to doista jest. Zidovi su odlično iskorišteni za vješanje različitih predmeta, čime su oslobođene površine u interijeru, a time prostor automatski izgleda urednije.




Zbog nedostatka prostora u unutrašnjost nije stao pravi blagovaonski stol, no zato je šank u kuhinji dovoljan za druženje dvoje do troje ljudi.


U dvorištu ima i više nego dovoljno prostora za boravak i uživanje u lijepom vremenu pa ga Zoe često pretvori upravo u to, u svoj dnevni boravak gdje organizira zabave za svoje prijatelje i obitelj. Zar nam treba išta više?



Izvor: Apartment Therapy

Foto: Ana Kamin

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:43