ZELENA BOJA KAO IMPERATIV

Moderna luksuzna vila koja će vas oduševiti dizajnom

Ova nas je moderna obiteljska kuća osvojila na prvi pogled, kako svojim uređenjem, tako i zanimljivom kombinacijom elemenata koji se savršeno uklapaju u minimalistički stil

Danas vas vodimo u luksuzno uređenu obiteljsku vilu od 260 metara kvadratnih. Uređenje ove nekretnine potpisuje Zarysy Jan Sekula studio, a u interijeru prevladava zanimljiva kombinacija zelene i sive boje. Kuća se sastoji od dvije etaže, na donjoj su smješteni dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica, tri spavaće sobe s garderobom, dvije kupaonice i hodnik. U potkrovlju vile nalaze se još jedan dnevni boravak te radna soba.

Dnevni boravak spojen je s kuhinjom i blagovaonicom, a ove dvije prostorije međusobno razdvaja tek jedan dio pregrade koji ima i dekorativnu funkciju.

Kao što možete vidjeti, u prostoru većinom prevladava zelena boja kao zanimljiv i osvježavajuć imperativ. Iako je dosta tamna, u ovom dijelu kuće ne čini posebnu razliku jer se, naime, radi o velikoj kvadraturi. Vila ima čak 260 kvadrata, a vlasnici su uređenjem nastojali postići minimalistički stil s modernim elementima, ali pritom izbjeći sterilnost koja se često javlja kao problem kod ovakvog načina uređenja.

Jedna od kupaonica uređena je u minimalističkom stilu, a dizajneri su se poigrali uređenjem pa su u prostor unijeli dašak zelenila i ogledala kao dekoraciju.

Spavaće sobe izgledaju privlačno i praktično te nisu prenatrpane suvišnim stvarima. U jednoj se dobi nalaze i police s knjigama koje nisu samo funkcionalne, već imaju i vrlo zanimljivu dekorativnu funkciju.

Glavna spavaća soba zadržala je slične elemente kao dnevni boravak. Naime, u njoj prevladava tamnozelena boja, a kombinacijom tekstura i materijala stvoren je zanimljiv kontrast privlačan oku. U sklopu spavaće sobe nalaze se i velika garderoba te kupaonica.

Na drugoj etaži luksuzne vile, odnosno u samom potkrovlju, dizajneri su smjestili još jedan dnevni boravak s radnim kutkom.

Fotografije moderne vile na jednom mjestu možete pogledati u galeriji koja se nalazi u nastavku.

Foto: Zarysy Jan Sekula

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:26