DOBRO ORGANIZIRAN DVOSOBNI STAN

Moderni dom mlade žene

 

Prirodni materijali, drvene površine, svijetle boje i uporaba raznovrsnih materijala i tekstura igraju važnu ulogu u uređenju ovog stana za mladu ženu. Dizajneri iz ZOOI studija uredili su apartman moderno sa skandinavskim elementima. Riječ je o dobro organiziranom dvosobnom stanu s odvojenom spavaćom sobom i funkcionalnim sobama: radnom sobom, kupaonicom, praonicom i garderobom.

Moderna vrata bez okvira savršena su nadopuna modernom dizajnu.

Dizajneri Maxim Doschinsky i Pavel Voitov također su "demontirali" izvorni nefunkcionalni ulazni koridor od 16 metara. Sada je to mala funkcionalna ulazna grupa, dizajnirana kao kocka: sve je izrađeno u različitim materijalima, ali u istoj boji: vrata, zidovi i strop te ormar. Posebnu pažnju privlači slatka podna svjetiljka Gubi u dnevnoj sobi i rasvjetna tijela iznad blagovaonskog stola.

Zidovi u dnevnoj sobi izrađeni su od MDF-a i oslikani linijama pod kutom od 45 stupnjeva. Ovaj se originalni motiv ponavlja u dizajnu radnog prostora kuhinje, gdje je zaštićen staklom.

Otvoreni tlocrt stana dobiven je uklanjanjem zida između dnevne sobe i kuhinje, i jedne od originalne dvije kupaonice jer je stan namijenjen jednoj osobi.

Puno prozora u ovom otvorenom prostoru učinili su interijer skalarnim, a mekani jastuci svijetlo sive i prigušeno ružičaste boje, detalji su koji daju eleganciju i ukazuju na skandinavske motive.

Druga izvorna malena kupaonica je proširena iz dijela spavaće sobe i hodnika, i pretvorena u prostranu kupaonicu.

Izvor: behance

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 21:09