U POSJETU

Moderni dvoetažni stan u Splitu

    AUTOR:
    • Iva Novak

  • OBJAVLJENO:
  • 09.12.2017. u 22:50

Vodimo vas u dom mladog bračnog para Radnić

Naša svakodnevna potraga za lijepim interijerima diljem Hrvatske ovaj tjedan nas je odvela u Split gdje smo u naselju Sućidar posjetili dom mladog bračnog para, Gorana Radnića, zaposlenika Jadrolinije, i profesorice Jelene Radman Radnić.

Riječ je o moderno uređenom dvoetažnom stanu koji predstavlja savršen spoj veselog i ozbiljnog ambijenta ili, kako vlasnici vole reći, spojili su nespojivo i jako su zadovoljni što su u tome uspjeli te što je konačni rezultat ugodan i udoban obiteljski dom.

 

ADAPTACIJA

- Stan smo kupili prije dvije godine i to prvenstveno zato što je bio blizu vrtiću i školi što nam je zbog djece bilo izuzetno važno. Kada smo prvi put ušli u njega, on je bio u jako lošem stanju, dosta derutan i neprihvatljiv za normalno stanovanje. Odmah je pala odluka da krećemo s potpunom adaptacijom.

- Mijenjale su se sve cijevi i instalacije, a promijenili smo i sve pločice i parkete. Renoviranje je trajalo puna četiri mjeseca i u jednom trenutku iz stana smo iznosili 600 vrećica šute i 500 vrećica smeća. Nakon promjene instalacija i cijevi uslijedilo je rušenje zida koji je odvajao dnevni dio od kuhinje i rušenje zida zbog kojeg se nisu vidjele stepenice. To je otvorilo prostor i učinilo ga puno svjetlijim. Međutim, kad su se zidovi porušili, bilo je vidljivo da su instalacije struje i cijevi od vode u jakom lošem stanju pa se i to moralo promijeniti.

INOKS OGRADA

Uslijedilo je sređivanje zidova i stavljanje stiropora na vanjske zidove debljine tri centimetra radi izolacije. U to isto vrijeme su se provlačili kabeli od struje i kabel za antenu za LCD televizor u bračnoj sobi, istodobno i dodatne utičnice u sobama i kuhinji i dnevnom boravku.

 

Paralelno se krenulo sa stavljanjem laminata u sobe i hodnik u gornjoj etaži, a istovremeno su se brusile stepenice koje spajaju dvije etaže stana i uzimale mjere za inoks ogradu na istoj. Iza toga je počelo postavljanje pločica i parketa u donji dio stana, a paralelno s tim i postavljanje blindo vrata - pričaju vlasnici i dodaju kako su posebno pazili na boje koje prevladavaju u njihovom domu.

Tako u donjem dijelu dominiraju veseli tonaliteti s naglaskom na žutu, plavu, zelenu i tirkiznu, dok je u gornjem dijelu stana puno ozbiljniji spoj boja s naglaskom na one neutralne, crnu i bijelu. Kao koloritna protuteža ova dva dijela stana stavljene su stepenice u krem boji.

UDOBNO

Inače, stan ima 94 četvorna metra. Na donjoj etaži nalaze se kuhinja i blagovaonica, čak dva predsoblja, mali WC i loggia pretvorena u dječju igraonicu, a na gornjoj etaži tri spavaće sobe, kupaonica i balkon. Namještaj je, kažu vlasnici, kupovan spontano, a pritom su se vodili onom - kupi ono što ti se osobno sviđa.

 

- Nismo htjeli kopirati ničiji stil niti slušati savjete kako bi trebali nešto urediti i opremiti. Na kraju krajeva, mi živimo u ovom domu i htjeli smo prvenstveno da se mi u njemu osjećamo dobro i sretno - zaključuju vlasnici.

 

Foto: Tom Dubravec/Hanza Media

Izdvajamo

Iz drugih medija