Sofisticirani izgled

Prirodni ambijent u domu. Kakav odličan studio apartman i još zanimljiviji stil uređenja

 Li Jun Chen & aTng
Ovaj studio apartman izgleda fantastično, a koristi prirodne materijale, sivu i bijelu boju

Moderni plemenski dekor je relativno novi trend u uređenju koji dočarava specifičan prirodni ambijent. Pomalo je nespecifičan, ali jako zanimljiv, a povrh svega nije toliko uobičajen pa smo ovom prilikom odlučili pokazati vam o čemu se točno radi. Ovaj studio apartman otvorenog plana koji je dizajnirao Li Jun Chen & aTng postiže sofisticirani afrički izgled držeći se osnovne baze sive i bijele boje. Zanimljivi slojevi sirovih rustikalnih naglasaka unose se kroz teksture koje se nalaze u prirodi, utkane u organski pribor ručne izrade i odvažne plemenite komade. Pletene prostirke, tepisi od jute, kožni predmeti, glatki tonovi drva i velike smaragdnozelene lisnate biljke su ključ za izvršavanje ovog egzotičnog luksuznog izgleda. Uvjerite se sami kako je moderni plemenski dekor stil koji odiše toplinom i obuhvaća kreativnu mješavinu kultura.

image
Li Jun Chen & aTng
image
Li Jun Chen & aTng
image
Li Jun Chen & aTng

U ovom produženom otvorenom planu svako područje doma vidljivo je iz cijelog stana. Centralno postavljena sofa čini dnevni boravak koji gleda preko spavaće sobe uz prozor i kupaonice na suprotnoj strani. U prostor se namjerno nisu ugrađivali pregradni zidovi tako da prirodno svjetlo može nesmetano putovati po cijelom prostoru. Stoga se i stil u ovom ovom stanu neprimjetno nastavlja jedan na drugi. Plemenski dekor teče po svakom odjeljku u jednoj jedinstvenoj shemi.

U rustikalnoj dnevnoj sobi ne visi zidna umjetnost, već su ukrasni plemenski štitovi naslonjeni na zid sa stražnje strane betonske konstrukcije kauča. Tema afričkog štita nastavlja se i u shemi susjedne spavaće sobe - kao i beton. Ovaj industrijski materijal održava shemu oštrom i suvremenom usred pletenog namještaja i organskih naglasaka.

image
Li Jun Chen & aTng
image
Li Jun Chen & aTng

Viseći luster pruža sjenu u obliku pletene košarice i visi iznad bijele rustikalne škrinje za odlaganje. Nekoliko knjiga i ukrasnih svijeća složeno je jednostavno preko njezine površine kako bi se stvorio dojam ugode. U podnožju kreveta tepih od jute odgovara prirodnim dodatcima na krevetu. Jedna betonska strana sofe prolazi cijelom dužinom kreveta, pružajući nisku vizualnu podjelu i pogodno mjesto za postavljanje nekoliko predmeta, poput drvene zdjele i zrnaste keramičke vaze sa suhim cvijećem.

Blijedosivi marokanski kožni tabure djeluje kao dodatno sjedalo pored drvenog stolića u dnevnom boravku, postavljenog na okruglu prostirku. Boja odgovara sivim jastucima na kauču, kao i betonskoj instalaciji po mjeri.

image
Li Jun Chen & aTng
image
Li Jun Chen & aTng
image
Li Jun Chen & aTng
image
Li Jun Chen & aTng

Betonski dekor nastavlja se ravno po podu i penje se uz suprotni zid. Polica od istog materijala se s jednog kraja pretvara u višu površinu, gdje pruža radnu površinu za rad kod kuće. Kako bi se suprotstavili hladnom tvrdom materijalu, zbirka svjetlucavih svijeća postavljena je na drveni pladanj i sadržana u crnim fenjerima. Ova crna boja ebanovine daje izvrsnu baznu notu u modernoj plemenskoj shemi te dodaje težinu i dubinu kompletnom dekoru. Na radnu površinu postavljena je crna svjetiljka, a pripadajući stolac ima crni metalni okvir koji je u kontrastu sa sjedalom od bambusa. Velika monstera ispunjava jedan kutak prostorije vitalnošću i životom. Pruža jedini naglasak u boji u cijelom domu. Umjetničko djelo u njezinoj blizini prikazuje lubanju bivola, idealnu temu u plemenskom dekoru.

image
Li Jun Chen & aTng
image
Li Jun Chen & aTng
image
Li Jun Chen & aTng

Nastavljajući temu betona, i sama kada u kupaonici je napravljena od njega te stražnji dio toaletnog prostora ima brončane slavine postavljene na betonske pločice. Mali izbor pažljivo koordiniranih toaletnih potrepština sjedi na vrhu kupaonskog boksa iza dva bijela umivaonika. Podovi po cijelom prostoru kupaonice su ipak sive pločice umjesto betonske površine koja se nalazi u ostatku kuće kako bi se stvorila mala raznolikost u zonama.

image
Li Jun Chen & aTng

Nasuprot otvorenog kupaonskog prostora nalazi se kuhinja i pomoćni prostor, zajedno s betonskim šankom i betonskom radnom površinom. Drvene barske stolice, police i drvena vrata ormara dodaju vizualnu toplinu i rustikalni plemenski štih sivoj kuhinji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 17:47