TRANFORMACIJA ZA ČISTU PETICU

Moderno uređeni stan koji će vas oduševiti dizajnom

Rui Teixeira

 

Smješten u São Paulu, gospodarskom glavnom gradu Latinske Amerike i srcu brazilske arhitektonske povijesti, projekt studija Coletivo Arquitetos oduševio nas je na prvi pogled. Fantastičnom renovacijom, dizajneri su uspjeli zastarjeli stan pretvoriti u moderan i suvremeni životni prostor koji ostavlja bez daha.

Srušeni su zidovi i unutrašnjost stana je potpuno reorganizirana kako bi se omogućila veća integracija i protok između prostora. Sačuvane su samo dvije izvorne spavaće sobe. Stan je bio osmišljen kako bi se svaka prostorija usklađenila s modernim stilom života i ukusom novih vlasnika, mladog bračnog para.

Osnovna ideja ovog divnog projekta bila je 'življenje s umjetnošću i vrtom', ideja koja se odrazila na prostore koji sadrže i prirodne elemente, ali i detalje dizajnerskih ukrasa. Na balkonu je tako 'stvoren' vrt koji stambenom prostoru daje osjećaj topline i stvara ravnotežu između životnih prostora i obrisa grada.

U cijelom interijeru prevladava minimalistički stil uređenja, a dizajneri su se prilikom renovacije bazirali na upotrebi prirodnih materijala i svijetle palete boja. Sve zajedno izgleda sjajno i oduševljava na prvu, kako interijer, tako i vanjski balkonski dio ovog obiteljskog doma.

 

Izvor: Home Adore

Foto: Rui Teixeira

Izdvajamo

Iz drugih medija