Obiteljski dom

Možete li vjerovati? Ovo je nekoć bila garaža!

U trendi Amsterdamu u Nizozemskoj nalazi se ovaj stan od 126 četvornih metara s dvije spavaće sobe, dvije kupaonice, prostranim otvorenim rasporedom i prostorom za parkiranje. Kad se već spominje parkiranje, ovaj je prizemni prostor nekad u cijelosti bio garaža! Potpunom renovacijom 2013. godine pod vodstvom arhitekata iz ureda Bricks Studio taj je neugledni prostor pretvoren u ovaj odličan obiteljski dom prepun detalja u industrijskom stilu, kao što su izloženi beton i grede, metalne konstrukcije i zastakljeni zidovi koji okružuju terasu.


Ulaskom u stan prvo nailazimo na veliku i dugačku kuhinju opremljene donjim kuhinjskim elementima u obliku tamnih ormarića, dok su gornji elementi zapravo duge otvorene bijele police. S bijelim pločicama i spomenutim policama otvara se gornji dio kuhinje. U kuhinji se nalazi i veliki blagovaonski stol za brojno društvo, okružen raznovrsnim stolicama i natkriven industrijskim lusterima.


Prostorija se pretvara u dnevnu sobu s velikim kožnim kaučem boje konjaka i udobnim foteljama, s parom stolića i velikim crvenim orijentalnim tepihom. Jedan zid sive je boje sa svega nekoliko ukrasnih detalja. Soba je s bočne strane rastvorena velikom staklenom stijenom, a dio dnevne sobe čini i mali ostakljeni zimski vrt. Krovni prozori propuštaju dnevnu svjetlost u sobu, a za toplu atmosferu u sobi tu je i kamin. Cijeli prostor ima podno grijanje koje omogućuje održavanje topline unatoč prostranosti i visini stropova.


Glavna spavaća soba ima izravan ulaz u kupaonicu s velikim tušem, samostojećom kadom i ostalim sanitarijama. Prostor sobe također je osvijetljen prirodnim svjetlom koje prodire kroz krovne prozore, a ta rastvorenost stropa noću omogućuje nesmetano promatranje zvijezda. Iz spavaće sobe ulazi se u prostor garderobe koja se po potrebi može pretvoriti u dodatnu spavaću sobu. Druga spavaća soba u stanu također ima privatnu kupaonicu te izlaz na terasu.


Izvor: Gravity Home

Izdvajamo

Iz drugih medija