TOP INTERIJERI NA INSTAGRAMU

Najpopularniji trendovi uređenja doma koji 'vladaju' društvenim mrežama

Društvene mreže danas prednjače u 'diktiranju' trendova, a to se, između ostaloga, definitivno odnosi i na uređenje interijera

Pogledajte koje smo trenutno najpopularnije i najljepše trendove uređenja doma pronašli na Instagramu. Naime, možda vas upravo današnji primjeri inspiriraju da se i sami okušate u promjeni stila vašeg životnog prostora.

1. Biljke koje 'osvježavaju' svaku prostoriju doma

Kad je riječ o biljkama, jedno je sigurno - čak i najjednostavnije zelenilo u prostoru može biti savršena dekoracija i značiti veiku razliku u uređenju. Jednako tako razmišljaju i influencerice na društvenim mrežama koje biljke stavljaju u gotovo svaku prostoriju u domu. Bez obzira na to radi li se o dnevnom boravku, spavaćoj sobi ili kupaonici - ukrasne biljke, cvijeće i ostalo zelenilo čine značajnu razliku, ali i pridonose cjelokupnom ugođaju u stanu ili kući.

Foto: Instagram/@thepottedjungle

Možete se odlučiti za kombinaciju različitih biljnih vrsta, ovisno o tome s kakvim uvjetima raspolažete. Naime, neke biljke ne uspijevaju na sunčanim mjestima u stanu, dok druge možda nisu toliko sklone niskim temperaturama ili pozicijama bez direktnog sunca. Zato je dobro prije nabavljanja cvijeća razmisliti o uvjetima i zahtjevima biljke koju kupujete te planirate držati u svome domu. U slučaju da ste početnik, kaktusi i fikusi uvijek su odličan izbor jer ih ne treba često zalijevati te se odlično prilagođavaju gotovo svim uvjetima.

2. Zidovi ukrašeni fotografijama i slikama

Ah, tko ne voli na zidu vidjeti umjetninu, sentimentalnu fotografiju ili sliku koja se jednostavno savršeno uklapa u interijer? Stoga nimalo ne čudii što je 'galerija' na zidovima, a naročito u dnevnim boravcima, jedan od najvećih trendova na Instagramu, kao i na ostalim društvenim mrežama.

Foto: Instagram/@andrea_groot

Ovaj interijer samo je jedan od mnogih koji dokazuju da je galerijski zid svevremenski, a savršeno se uklapa u gotovo sve životne prostore - od onih rustikalnih, etničkih i boemskih pa sve do onih najmodernijih. Želite li 'osvježiti' svoje zidove, ovo je jedan od najboljih načina!

3. Reciklirani i starinski namještaj kao dobitna kombinacija

S obzirom na to da je svijest o očuvanju okoliša sve prisutnija kod svih, jednak je slučaj i na društvenim mrežama. Reciklirani, starinski namještaj postao je omiljen element u uređenju interijera, bez obzira na to je li riječ o modernom ili rustikalnom stilu uređenja.

Foto: Instagram/@eshomesproperty

Od početka godine tako je zabilježeno preko 300 tisuća Instagram objava koje su sadržavale hashtagove recikliranih ili starinskih komada namještaja, što samo dokazuje koliko je ovaj trend uistinu popularan.

4. Namještaj napravljen od starih paleta

Stare drvene palete izgledaju savršeno u gotovo svakom stilu uređenja, bez obzira na to radi li se o rustikalnom, modernom, skandinavskom ili boemskom stilu. A činjenica da su sve popularnije dokazuje i podatak da su jedan od najvećih, trenutnih trendova na Instagramu.

Foto: Instagram/@lauracoxhome

Ovaj jednostavan, ali opet potpuno drugačiji element u potpunosti može preobraziti vaš dom, a za to vam nije potrebno ni mnogo novca ni vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:03