Slatka kućica u šumi

Najslađa mala kuća u koju ćete se zaljubiti

 

Prekrasna kućica na fotografijama ljetna je koliba sagrađena za odmor i uživanje mladog bračnog para te iznajmljivanje gostima koji grad žele zamijeniti zelenilom. Smještena u šumi i sa svega 37 četvornih metara prostora, šarmantno je utočište u bijelom u kojem je jedina buka cvrkut ptica i šuštanje lišća.

Pregršt prirodnog svjetla u ovaj divan prostor ulazi kroz velike trokutaste prozore na pročelju te osvjetljava cijeli interijer, od prizemlja gdje se nalazi dnevni boravak s kuhinjom i blagovaonicom, pa do udobne spavaće sobe na galeriji. Cijela unutrašnjost je rustikalna, prepuna ručno rađenih komada i prenamijenjenog građevinskog materijala poput greda koje su se nekada bile dio štale, a sada su iskorištene za strukturu krova i zidova.

Bijeli namještaj, bijeli zidovi pa čak i bijelo posuđe stvaraju u ovom prostoru dojam ljetne svježine koja traje. Posebno šarmantan dio prizemlja je mali šank za doručak smješten ispred prozora tako da vlasnici i njihovi gosti mogu uživati u pogledu na šumu dok ispijaju jutarnju kavu. Bjelinu interijera prekidaju tek strukturne grede smeđe boje, ali i predivne nijanse plave i zelene boje na tkaninama i pojedinim komadima namještaja koje opuštaju već na prvi pogled. Čarobno!

Osim toga, tu je i kućica na drvetu za "zaigranu" odraslu djecu, koju par također iznajmljuje. Izgrađena je od recikliranih drvenih ploča postavljenih tri metra iznad tla i veličine je 18 m2. Njezin mali interijer uključuje dnevni boravak, čajnu kuhinju, kao i spavaću sobu do koje se dolazi ljestvama.

Tu je i zasebna kućica s kupaonicom veličine devet četvornih metara s tušem i toaletom opremljena i uređena već korištenim materijalima s patinom, a izgleda vrlo ugodno, čisto i toplo. U kupaonici su zadržali prirodnu ljepotu drva te ga naglasili bijelom bojom drva i ukrasnim detaljima.

No, to nije sve. Pametno osmišljen dizajn nastavlja se i u eksterijeru. Otvorenu su blagovaonicu smjestili ispod drvene kuće, gdje se nalaze i viseća mreža, ljuljačka, kao i viseća stolica te udobne fotelje za druženje i uživanje u predivnoj prirodi.

Izvor: www.lynneknowlton.com, Instagram

Izvor: Style at Home

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 12:13