IVYS DESIGN

Naša dizajnerica osmislila je i uredila coworking prostor u Berlinu Rent 24

    AUTOR:
    • Korana Sutlić

  • OBJAVLJENO:
  • 17.07.2018. u 17:52

 

Interijer koji je u Berlinu uredila Hrvatica Ivana Bukvić, u gradu gdje sa suprugom i djecom živi posljednjih osam godina zove se Rent 24, coworking prostor u Berlinu i nalazi se u Potsdamer Straße 182. Ivana Bukvić autorica je nekoliko interijera u Berlinu, a ovo je prije nekoliko godina bio njen prvjenac. Zbog niskog budžeta, odlučuje se za maksimalno iskorištavanje dostupnih materijala.

U hladan industrijski prostor unosi toplinu i živost, što kasnije postaje zaštitni znak, odnosno corporate identity renta24. Rado koristi antikvitete u svom dizajnu, a posebna strast joj je prenamjena odbačenih, zahrđalih i starih elemenata, koje najradije kombinira s elementima iz prirode. Tako je nastao i kutak - biljke bršljana koje izviruju iz ladica - kao rezultat razgovora s produkt-dizajnerom, Zagrepčaninom Matijom Mayom, s kojim dijeli ljubav prema biljkama. Ladičar je svojevrsni simbol različitosti i poštivanja.

 

Unutarnja terasa s limunima i ljuljačkama uz veliki otvoreni prostor u čijem su središnjem dijelu 64 radne jedinice. Htjela je stvoriti dojam terase koji je inače na posljednjem, petom katu zgrade, s pogledom na unutarnji parking. Prozračnost u prostoriji donose pamučne zavjese, a biljkama limuna evocira ugođaj vrta. Između limuna su male breze koje su ona i prijatelj Matija pronašli u blizini zgrade. Limuni su tu i zbog mirisa te da ih korisnici prostora mogu koristiti za čaj.Prostror je uređen 2016. godine. Prije godinu dana Ivana Bukvić osniva vlastiti studio za dizajn interijera - Ivy’s Design. Studio okuplja uglavnom hrvatski i većinom ženski tim.

 

Foto: Ivy’s Design

Izdvajamo

Iz drugih medija