muževna jednostavnost

Nenametljiva kombinacija boja u modernom stanu

Privlačnost zagasitih boja i suvremenih materijala čak i u malim prostorima poput ovog stana od 35 četvornih metara je neupitna, a ti se elementi sve češće koriste za stvaranje odličnih i upečatljivih uređenja. Dizajn ovog interijera u Varšavi u Poljskoj potpisuje Studio Zapraszam uz vizualizacije Yuriyja Bobaka.


Ulaskom u stan ulazi se u prostor dnevne sobe s kuhinjom koji je i glavni prostor za druženje. Kuhinja je izrađena je od bijelih kuhinjskih elemenata s crnim ručkicama, a dodatni crni detalji su velika napa iznad štednjaka i crna kolica za kuhinjske potrepštine. Šank u kuhinji izrađen je od svijetlog drveta i unosi malo topline u taj monokromatski prostor.



Dnevni boravak je uređen baršunastosivim kaučem, pletenom stolicom i svijetlim stolićem, a pozornost privlači izložena žarulja visilice koja se spušta iznad stolića. S obje strane kauča nalaze se klasične metalne lampe koje unose u prostor malo sjaja, a preko puta je televizor postavljen na betonski zid koji djelomično skriva spavaću sobu. Iz boravka se može izaći na uzak balkon kroz koji dopire glavnina dnevne svjetlosti u stanu.





U stanu je crna boja prisutna i na većoj površini zida u predsoblju te se nastavlja na čak dva zida spavaće sobe. Kraći je zid spavaće djelomično prekriven otvorenim crnim policama na kojima vlasnici odlažu sitnice, a djelomično ugradbenim ormarom sa sjajnim crnim frontama. Krevet je smješten u uži prostor s dovoljno mjesta još samo za noćne ormariće u obliku jednostavnih stolića. Prozori iznad zaglavlja kreveta omogućuju dopiranje sunčeva svjetla u prostor i prirodno buđenje ujutro.




Kupaonica je prostrana i uređena s tri različite vrste pločica - na podu se nalaze kvadratične pločice sa sivkastim uzorkom, zidovi su prekriveni velikim bijelim pločama, a zastakljeni tuš odvojen je vizualno velikim tamnim pločama. U prostoru su dugi bijeli kupaonski ormarić i perilica za rublje prekriveni plohom od svijetlog drveta što kupaonicu vizualno povezuje s kuhinjom i prostorom šanka.



Dekorativnih elemenata u prostoru i na zidovima je malo, uz iznimku dva, tri filmska postera, nekoliko biljaka i poneki glazbeni instrument. Zidovi su obojeni u kombinaciju crne, bijele i boje betona, a parketi na podu zagasiti su i neutralni. Svaki kutak ovog stana iskorišten je za dobivanje jednostavnog, a efektnog izgleda.

Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:03