OPUŠTENO UREĐENJE

Nenametljivo i opušteno uređen obiteljski dom

 

Smirujuće uređenje ovog doma velikim je dijelom rezultat pomnog i suzdržanog odabira boja koje krase prostor, dekoracija i namještaja kojima je postignuto da se prostorije doimaju još većima i prozračnijima. Osnovni životni prostor ovog stana čini veliki dnevni boravak namješten velikim trosjedom plave boje, crnim stolićem i bijelim otvorenim policama i visećim ormarićima. S obzirom na to da je većina namještaja jednostavna, ne iznenađuje da pletena stolica od ratana u uglu i drvena komoda s kombinacijom polica i ormarića privlače pozornost i čine prostor vizualno toplijim.

Dojmljiva je i geometrijska rasvjeta u sobi koja se u četiri kraka spušta iznad stolića za kavu, a brojne biljke unose malo živosti u prostoriju. Krajem se nalazi kuhinja s blagovaonicom koju čini dugi drveni stol okružen bijelim stolicama, dok sama kuhinja ima divne kuhinjske ormariće sivozelene boje. U ovom, također malo smirujućem prostoru toplinu unosi dio zida prekriven crvenom opekom koji predstavlja jednostavan, ali efektan način da se razbije vladavina neutralnih boja.

Spavaća soba ne odskače puno od ostatka prostora, a glavna joj je značajka zid prekriven tamnim drvenim daskama nepravilne teksture koje prekrivaju cijeli zid. Udoban krevet okružen je starinskim stolcima umjesto noćnim ormarićima, a uz bočni zid je postavljen veliki crni ormar za garderobu.

Osim spomenutog ukrasnog zida, zanimljive lampe, jedne sanjive slike i tek pokoje biljke, sama soba nema puno drugih ukrasa. U stanu se nalazi i jednostavna dječja sobica koja je odmah pokraj glavne spavaće sobe, a svojim je izgledom usklađena s ostatkom interijera. Jednostavan, a lijep obiteljski dom.

Izvor: Stadshem

Foto: Janne Olander

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:30