Azija

Neobičan stan mladog para

Mladi par kojemu je ovaj stan utočište mnogo putuje pa je želja ovih dizajnera bila da njihov životni prostor bude jednostavan i opušten. Smješten u predgrađu Taipeija u Tajvanu, fleksibilan je prostor za život, ali i rad.

Unutarnje uređenje potpisuje studio Ganna Design čiji je rad obuhvaćao potpunu izmjenu rasporeda i prenamjenu prostorija na raspolaganju. Tako se u ovom stanu nalaze dvije spavaće sobe i veliki radni prostor koji može biti pretvoren u sobu za nenadane goste. Radni prostor zapravo je dio velikog dnevnog boravka koji obilježava monokromatski dizajn i uporaba čistih, neutralnih ili zagasitih boja.

Zanimljivo rješenje za skladištenje stvari goleme su police koje zauzimaju nasuprotne zidove dnevnog boravka. Obojene u neobičnu plavo-ljubičasto odnosno oker smeđu boju, nisu do kraja ispunjene, niti su sve police pretvorene u ormariće što unosi vizualnu dinamiku u prostor. Monokromiju interijera boravka razbija zabavna crveno-žuta fotelja i to ne samo svojim žarkim bojama i uzorkom, već i svojim razigranim oblikom. Nadasve neobičan interijer ovog stana odmak je od klasičnih jednostavnih bijelih interijera.

Izvor: Freshome.com
Foto: Ganna Design

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 04:18