ZADAR

Ni pizzerije nisu što su nekoć bile - vodimo vas u zadarsku O’Haru

 

Nakon osmogodišnjeg uspješnog vođenja Coffee&Wine Bara Congo Zadranin Ivan Jurjević smatrao je da je njegovu gradu potrebna pizzeria u punom smislu riječi. Tako je, nakon zagrebačke i riječke, O’Hara franšiza zakucala i na zadarsku adresu.

Ivan je zamislio kako će to prepoznatljivo ime u njegovom gradu djelovati kao lokal čiji će osnovni proizvod biti pizza, ali u jednoj sasvim drugačijoj koncepciji. - Želio sam spojiti vrhunska pića i pizzu, fantastičnu glazbu, ali i ambijent koji će popratiti ideju - priča nam vlasnik uvodeći nas u prostor koji oduševljava na prvu.

MUŠKI TIM

Uz njega, u uređenju su sudjelovali prijatelj Kažo Zanki i stručnjaci iz tvrtke El Rustico iz INCentra Zadar. Rezultat zamisli tog uigranog muškog tima industrijski je interijer modernog koncepta. Ušavši u prostor nekadašnje Gagice na Boriku, Ivan i njegovi suradnici bili su spremni na potpunu renovaciju. Srušeni su zidovi i osmišljen je novi raspored kako bi se postigla otvorena kuhinja koja gostima u svakom trenutku pruža uvid u ono što se za njih priprema. - Kada govorimo o uređenju, industrijski stil za nas je podrazumijevao mnogo željeznih elemenata i tamnih boja - pojašnjava vlasnik. Tako je na podu postavljena Cesare keramika koja je, baš kao i zidovi, u tamno sivoj boji. Strop je crn, dok su svi stolovi, šank, ali i ulazna vrata izrađeni od hrastovine.

Kako bi cijeli dojam “utoplili” i unijeli vedrinu, u O’Hari su se odlučili za sjedeće garniture u petrolej plavim nijansama. Znajući da je rasvjeta ključna u postizanju ugodne atmosfere, ovdje se mnogo pažnje posvetilo upravo tom elementu.

SLOW FOOD

- Imamo čak 80-ak lustera, edisonki i zidnih svjetiljki - pojašnjava Ivan, naglašavajući da je bilo ključno postaviti rasvjetu u toplim, žutim tonovima kako bi se pridonijelo ugodnoj atmosferi kojom se njihov objekt, među ostalim, ponosi.

Cilj im je, ističe, postići da gosti ne dolaze isključivo zbog pizza u njihovoj ponudi. - Naš se restoran zasniva na tzv. slow food ideji s elementom klupskog ugostiteljskog objekta. Uz pizze nudimo i širok izbor pića, među kojima smo naglasak stavili na koktele te danas popularne gin tonice. S vrhunskom ponudom, ali i uređenjem koje ju prati, O’Hara Zadar bez sumnje se ovog ljeta uvrstila na gastro kartu naše obale.

Foto: Neja Markičević/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 09:11