Svijetlosive i ružičaste nijanse

Nježne boje u domu od 35 kvadrata uređenom za mladu ženu

 

U novom rezidencijalnom kompleksu EuroCup u St. Petersburgu poznata ruska dizajnerica interijera Ekaterina Logvinova iz Katushhha studija za mladu je klijenticu, uredila stan u koji vas danas vodimo. Klijentica je željela maksimalno funkcionalan interijer, a budući da raspolaže sa svega 35 četvornih metara, glavni je cilj bio iskoristiti svaki centimetar prostora, koristeći sva raspoloživa sredstva.

- Mnoge metode koje sam koristila prilikom uređenja ovog stana, dobro su poznate i uvijek funkcioniraju. Ako obojite sve zidove i strop jednom bojom, primjerice bijelom, prostor će biti prozračniji, a stropvi viši. Također, korištenjem svijetlih boja ne samo za zidove, već i za namještaj, sve granice u prostoru vizualno će se stopiti i nestati, a samim time stan neće izgledati skučeno i tjeskobno, priča dizajnerica.

Dizajnerica Ekaterina Logvinova iskoristila je mogućnosti bijelog do maksimuma. - Cijeli sam interijer uredila u pastelnim bojama na bijelom pozadini. Veliki komadi namještaja poput kuhinjskog seta i namještaja u dnevnom boravku, spajaju se sa zidovima, koji postaju gotovo nevidljivi.

- Također, prilikom uređenja velika se pažnja posvetila sustavu za pohranu s obzirom na veliku garderobu klijentice. Veliku želju klijentice o zasebnoj garderobi u konačnici smo morali odbaciti. Prostor je za garderobu organiziran u nišama, koje su već postojale u stanu i velikom ormaru u spavaćoj sobi, dok je u hodniku smješten ormar za sezonsku odjeću i obuću, priča dizajnerica te dodaje kako su kuhinjski uređaji poput hladnjaka i pećnice kupljeni u skladu sa životnim navikama klijentice i budžetom namijenjenim za kasnije popravke, a što se ukrasa tiče, klijentica i dizajnerica odlučile su ne pretrpavati stan s dodatnim stvarima, ostavljajući ga laganim i prozračnim.

No, to ne znači da je stan potpuno bez ukrasnih elemenata. Klijentici je ostavljena mogućnost samoizražavanja na zidu iza sofe koji je poput male slikarske galerije. Svaki puta kada vlasnica izmjeni postav izložbe i interijer će dobiti svoj novi izgled.

Izvor: www.katushhha.ru

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 03:25