Minimalizam koji se živi

Njihov je stan posveta glazbi, umjetnosti, druženju i ljepoti

 

Anastasia je glazbenica, a Jamon dizajner interijera. U ovom loftu zajedno žive već četiri godine. Ističu koliko su imali sreće što su ga pronašli kad su tražili svoj prvi zajednički stan, jer na ovo malo remek-djelo arhitekture naletjeli su otprve i odmah ga unajmili. Isti im prostor služi kao dom i kao radno mjesto – tu muziciraju, slikaju, organiziraju evente za svoje klijente, a ponekad održe i mali koncert.

Elegantno, posebno, seksi – sve su to atributi kojima bismo mogli opisati njihov divno uređeni loft - i sve su to razlozi da vam omogućimo da ga i sami razgledate na ovim fotografijama koje je snimila Nasozi Kakembo, osnivačica organizacije xnasozi.

Profil

Najmoprimci: Anastasia Antoinette i Jamon Johnson
Lokacija: Columbia Heights, Washington DC
Veličina: 250 m2


Njihov stil je minimalizam koji se živi. Inspiracija im je, kažu, priroda i život sam.

Kao najdraži element ovog prostora navode - svjetlo. - U ovom otvorenom prostoru u kojem i spavamo, sve se kupa u svjetlu koje prodire kroz ukupno devet krovnih prozora. Danju ovdje rijetko palimo svjetlo. Divno je pratiti kako se sunčeva svjetlost kreće kroz prostor. Navečer je također jako lijepo: stvarno je doživljaj gledati mjesec kroz krovne prozore - kaže Anastasia.









Zgrada je izvana obična, s fasadom od cigle, ali unutar zgrade ne manjka zgodnih arhitektonskih rješenja. Čitavo zdanje je u industrijskom stilu, koji su Anastasia i Jamon izbalansirali čitavim nizom originalnih fotografija, crteža i obiteljskih sitnica koje daju toplinu i karakter prostoru.

Smješten u povijesnom dijelu grada, ovaj je tavan zaista multifunkcionalan: ponekad postane dvorana za underground glazbene nastupe, ponekad izložbeni prostor za Jamonove tekstilne radove. Uglavnom služi i kao mjesto za druženje, i naravno, kao obožavani dom ovog prekrasnog para.









Što bi Anastasia mogla navesti kao zamjerku ovom prostoru? – To što nema dovoljno privatnosti kada nam netko dođe u goste. Kako je čitav prostor jedinstven, bez pregrada i zidova, svi smo u jednoj velikoj sobi.

Ipak, to što je nedostatak istodobno je, priznaje, i prednost. Jer, ono što najviše voli u ovom stanu jest njegov volumen - i to kako ga od poda do stropa ispunjava njezin pjevački glas.








Foto: Nasozi Kakembo

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:58