Novi interijer kultnog restorana Ružmarin u Opatiji

Hommage opatijskim vilama

U renovaciji su korišteni isključivo ekološki prihvatljivi materijali, čija je upotreba dobila svoj oblik kroz ručni rad vrijednih hrvatskih majstora

Ugoda, toplina, elegancija i profinjenost – četiri su elementa koja se prožimlju u opatijskom restoranu Ružmarin.
Okrugli, 30. rođendan kultnog gastro-mjesta proslavljen je nedavno velikom zabavom, a kruna godišnjice novi je vizualni identitet i interijer koji su osmislile dizajnerice studija Wanda design, Lada Sega i Borka Širola. Temeljni koncept renovacije svojevrsni je hommage opatijskim vilama, što se vidi pomnim biranjem detalja. Tako su, primjerice, korištene oktogonalne pločice koje su se koristile u 19. st. u tim istim vilama, freske, štukature, terazzo keramika, tapete inspirirane slikarstvom romantizma… Svi su detalji fino stilizirani i uklopljeni u mediteranski štih koji Opatija i Ružmarin predstavljaju.

Sega naglašava kako su austrougarske opatijske vile dočarane i detaljima poput tanjura na zidu, abažurima koji se vraćaju u modu, brojnim željeznim elementima, jedaćim priborom…

Posebnost prostora je korištenje isključivo ekoloških materijala – prirodni zemljani pigmenti, prirodne tkanine, drvo, boje na bazi vode… Rad dizajnerica Wanda designa temelji se isključivo na ekološkom konceptu i hrvatskim proizvodima. Tako je sva rasvjeta u Ružmarinu napravljena u Hrvatskoj, svi željezni elementi ručno su rađeni u Scamu, Heritage je zaslužan za bojanje zidova u posebnoj tehnici, a H2O za podne obloge, tapete i draperiju. Vlasnici Igor i Goran Marijanović sav su zahtjevan proces koji je završen u nepuna tri tjedna nadgledali aktivno sudjelujući i prateći promjene prostora uz koji su vezani čitav život.

Specifičnost Ružmarina je i pod od mikrobetona – posebnog materijala otpornog na sve vanjske i unutarnje utjecaje. Posebno za tu priliku i izradu u Opatiju je stigao poznati francuski majstor, koji je tehnici podučio i hrvatske kolege. Kroz novi interijer Sega je ukomponirala neutralne i tople kolorite smeđe i bež boje. Za vizualni identitet i novu web stranicu, kroz koji se proteže Ružmarinov slogan “friendship&rememberance” zaslužna je Borka Širola.

Simbol ružmarina, slavljenog još od doba antike kao simbola prijateljstva, proteže se na šanku, držačima za salvete, podlošcima, željeznim detaljima – za Ružmarinovih sljedećih 30 godina!

Kako je izgledao drugi dio Ružmarin restorana poznatiji kao Kantinon možete pogledati OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 03:03