Posjetite jedinstveno imanje u Brezovici. Možda ga kupite!

Novi trend? Prodaja kuće na američki način

Posjetite jedinstveno imanje u Brezovici. Možda ga kupite!

Agencija za nekretnine Aerolit organizira dan otvorenih vrata na posjedu u Zagrebu, koji se prodaje za samo 155.000 eura

Koliko ste puta u američkim filmovima vidjeli scene u kojima glavni glumci obilaze kuću na imanju koja se prodaje, a u pozadini se uočavaju i drugi parovi koji u isto vrijeme razgledavaju prostor? Takav, uobičajen način prodaje nekretnina u Americi mogao bi postati jedan od načina prodaje nekretnina i kod nas. Naime, uz klasične dogovore s agentima za nekretnine i prodavateljima za pojedinačni obilazak kuće ili stana, pojedine se agencije u posljednje vrijeme odlučuju na dane otvorenih vrata neke nekretnine, bilo da je riječ o cijeloj zgradi u kojoj potencijalni kupci imaju prilike obići više stanova ili kuća.

Dostojna prezentacija

Tako i agencija za nekretnine Aerolit iduću subotu, 23. travnja, organizira dan otvorenih vrata jedinstvenog imanja u zagrebačkoj Brezovici, točnije u malom naselju Grančari. Kažemo jedinstvenog, jer se razlikuje od svih ostalih posjeda na tom području. Riječ je o farmi koja se proteže na 1360 kvadrata, a sastoji se od kuće površine 150 kvadrata te dodatnih objekata i konjušnica namijenjenih životinjama, konjima i psima te još jednim manjim stambenih objektom za timaritelja.

– Prodajom nekretnina bavimo se već 20 godina i još se nisam susreo s time da netko prodaje na ovakav način. Odlučili smo se na dan otvorenih vrata jer je to jedini način da se ova nekretnina dostojno prezentira, da potencijalni kupci u njoj provedu nekoliko sati i osjete prostor. Njezina najveća prednost je život u prirodi. Autobusna linija je 200 metara od kuće, blizu su dječji vrtić i škola, a ima 12 kilometara do Savskog mosta – kaže Lennart Pukšec iz agencije Aerolit.

Lovačka soba

– Cijena iznosi samo 155.000 eura, što je, primjerice, cijena 2,5-sobnog stana u Zagrebu, a kvaliteta života je nemjerljiva. S obzirom na cijenu, kvalitetu i cijelu priču, smatram da bi idealan kupac bila višečlana obitelj koja dijeli slične interese s bivšim vlasnikom, a to je život u prirodi i briga za životinjama. Iako se dodatni objekti i konjušnice mogu i prenamijeniti, primjerice, u garaže – dodaje.

Kuća je kompletno namještena, a sastoji se od dvije etaže. Ulaz je ujedno i zatvorena terasa – takozvana lovačka soba s velikim masivnim stolom za okupljanje društva, s velikim popločenim dvorištem, u prizemlju su boravak s otvorenim kaminom i blagovaonicom, kuhinje, kupaonicom i jednom spavaćom sobom koja ima walk-in garderobu, a u potkrovlju dvije spavaće sobe, boravak s izlazom na južni balkon te još jedna kupaonica. Iz donjeg dijela je izlaz na unutarnje dvorište gdje su konoba, četiri konjušnice i boksovi za pse sa svim popratnim prostorijama za životinje i opremu te dvosoban apartman. Imanje je ograđeno ciglenim zidom, a objekti su građeni od borova drva.

Odgoda u slučaju kiše

Glavni projekt kuće potpisuje arhitektica Dina Raza Markov, a ističe kako je prema željama vlasnika kuća sagrađena isključivo od drva, u stilu lovačke i pomalo kaubojske farme. Kuću je, dodaje arhitektica, radio izvođač koji je prije gradio drvene kuće po Skandinaviji, a namještaj je prema nekim predlošcima radio stolar.

Sve zainteresirane potencijalne kupce moli se da se najave na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bi dobili informaciju o adresi te terminu obilaska kuće, koji se odgađa u slučaju loših vremenskih uvjeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 20:22