kompleks vrijedan 50 milijuna eura

Novi Zagreb dobiva 367 stanova s parkom i zelenim krovovima

Stambeno-poslovni kompleks niče na parceli površine 20.000 kvadrata, a investitor je projektna tvrtka Oporovec gradnja u vlasništvu Grupacije FEAL

U neposrednoj blizini MSU-a, savskog nasipa i jezera Bundek, u zagrebačkom naselju Središće, gradi se stambeno-poslovni kompleks Meandar. Riječ je o projektu koji se prije svega može pohvaliti svojom atraktivnom lokacijom u neposrednoj blizini savskog nasipa i jezera Bundek te raznih edukativnih, kulturnih, ugostiteljskih i trgovačkih sadržaja, ali i standardom gradnje, odnosno visokom kvalitetom života koju će ponuditi budućim stanarima.

Naime, kompleks niče na parceli površine 20.000 kvadrata, koja je u cijelosti omeđena prometnicama, Avenijom Dubrovnik, Stonskom ulicom, Ulicom Julija Knifera i Ulicom Ede Murtića, a sastoji se od 367 stanova koji su podijeljeni u četiri lamele. U sredini objekta je veliki park, a dvije lamele isticat će se zelenim krovovima.

Javni natječaj

Vrijednost projekta je oko 50 milijuna eura, a investitor je projektna tvrtka Oporovec gradnja u vlasništvu Grupacije FEAL, koja u svojoj imovini posjeduje nekretnine na kojima razvija poslovne i stambene projekte, dok kao projektna tvrtka nema vlastitih zaposlenika već se organizacijski i financijski u potpunosti oslanja na svog vlasnika. Nadalje, arhitektonsko rješenje potpisuje nagrađivani studio Entasis koji je odabran putem javnog natječaja 2014., a prema riječima investitora, arhitekti Đivo Dražić i Vedran Vulelija na jedinstven su način integrirali elemente meandra i zelenih površina kao zaštitne znakove projekta.

- Stanovi su podijeljeni na četiri lamele od po sedam ili osam katova, zavisno od lamele. S obzirom na broj lamela, katova i ulaza, na etaži određenog ulaza je mali broj stanova što pored svih ostalih tehničkih i estetskih značajki projekta osigurava visoku kvalitetu življenja - pojašnjavaju u tvrtki Oporovec gradnja i dodaju kako objekt nudi stanove od 37 do 190 kvadrata, svih sobnosti i orijentacija. Primjerice, jednosobni stanovi od 37 kvadrata za studente, obiteljski četverosobni stanovi od 100-tinjak kvadrata, luksuzni penthausi površine 180 kvadrata...

- Cilj projekta je kupcima raznih dobi, demografija i potreba osigurati kvalitetno življenje na kvalitetnoj lokaciji u objektu koji dizajnom, gradnjom i estetikom odskače od današnjeg zagrebačkog standarda - dodaju i nastavljaju da su lamele podijeljene na jug, zapad, sjever i istok, tako da kupac može birati i orijentaciju.

Stanovi su visine 268 cm, a nude vrhunsku opremu, najmodernije fasadne sustave debljine 15 cm i vanjsku aluminijsku stolariju s troslojnim staklima, grijanje putem toplinske stanice, velike staklene stijene koje osiguravaju puno dnevnog svijetla te visokokvalitetnu opremu koja uključuje hrastove parkete velikog formata. Projekt je, dakle, projektiran za zadovoljenje energetskog certifikata A klase, a pored stanova, objekt nudi i poslovne prostore u prizemnoj etaži u rasponu od 45 do čak 750 kvadrata.

Prodaja od 1. srpnja

U sredini objekta nalazi se već spomenuti park veličine Cvjetnog trga. S ciljem optimizacije zelenih površina i integracije u postojeću vizuru kvarta Središće, južna i sjeverna lamela objekta imat će i zelene krovove s drvećem pune veličine. Uz zelene zone, na istočnom dijelu parcele bit će veliko igralište za djecu - najavljuju investitori i dodaju kako će prva, južna lamela bit dovršena u lipnju 2018., dok će preostali dio zgrade biti dovršen šest mjeseci kasnije, krajem 2018.

Službena prodaja stanova počinje 1. srpnja, s tim da je već 70 posto južne lamele rezervirano ili prodano. Cijene se kreću već od 1890 eura po kvadratu, dok su veliki, luksuzni penthause stanovi 2190 eura po kvadratu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:09