BESPRIJEKORNO UREĐENJE

Novi život lijepe stare farme

Nakon temeljite obnove ova je seoska kuća pretvorena u kuću s elegantnim i neformalnim prostorima u isto vrijeme

Na našim ste stranicama do sada mogli vidjeti puno starih farma, koje su nakon obnove postale potpuno neprepoznatljive, blistave i elegantne poput ove prekrasne kuće na jugu Španjolske u regiji Costa del Sol. Kuća je prošla kroz obnovu velikih razmjera i zasjala u novom ruhu. Pastelni interijer, vrt s fontanom, bazenom i travnjak s pogledom na planine samo su neki od atributa koji plijene pozornost. Interijer okupan suncem vrlo je nježan i romantičan s obiljem detalja i svježeg cvijeća. Još jedna od prednosti je da vlasnici mogu uživati na otvorenom tijekom cijele godine. Ako nas pitate ovdje nije riječ samo o obnovljenom gospodarstvu, već o pravom dizajnerskom remek-djelu.

Ljubav prema čistim linijama i jasnoća detalja bila je zajednička nit vodilja dizajnerice interijera Vande Jewiss i arhitekta Eduarda Dorissa, autora projekta. Dobar primjer toga je veličanstvena blagovaonica kuće, gdje kamin i vrhunska lampa od kovanog željeza ojačavaju plemeniti i svečani ambijent ove prostorije. Antikni namještaj ima veliku ulogu u ovoj kući i uspješno je kombiniran s više modernih komada kako bi se postigao vrlo atraktivan stil.

Zaštićeni trijem

Budući da je dobro pokriven, trijem je bilo moguće opremiti udobnim namještajem.

Andaluzijski vrt

Unutrašnji vrt koji ispunjava sve sobe u kući s laganim i svježim zrakom, glavno je obilježje građevina u Andaluziji.

Jedan ulaz

Gostoljubivost kojom diše ova kuća vidljiva je već u hodniku pretvorenom u udobni dnevni boravak s velikim kaminom, naslonjačem, bijelom ležaljkom i spektakularnim stropnim gredama.

Dnevni boravak u plavoj boji

Tkanine i presvlake u plavoj boji kao i grede izgledaju vrlo harmonično.

Veličanstveni vrt

Cijelu kuću, uključujući i vrt krase klasični, veličanstveni detalji. Kip na stražnjem dijelu vrta dobar je primjer toga.

Elegantna blagovaonica

Stolice s izvezenim pokrivačem omekšavaju prisutnost impozantnog stola izrađenog od obrađenog maslinovog drveta. Stolice su kupljene u Londonu.

Crno-bijela kuhinja

Kuhinja je organizirana oko otoka, koji ima veliku radnu površinu, uključujući sudoper i dovoljno prostora za pohranu, dok se izbjegavalo uključivanje visokih ormarića. Radna ploha je izrađena od crnog granita, a toplina dolazi od namještaja izrađenog po mjeri od hrasta obojenog u dvije različite nijanse.

Spavaća soba za goste

U spavaćoj sobi za goste pazilo se na svaki i najmanji detalj. Krevet je kupljen na aukciji i ima baldahin. Stara konzola i stolovi uvezeni iz Južne Afrike. Kupaonica za goste je u nijansama žute i zelene boje.

Na katu kuće se nalazi glavna spavaća soba i kupaonica

Čak su i hodnici kuće elegantni: košarica ovdje, stolica tamo, sve u harmoniji.

Oaza za opuštanje

Glavna kupaonica nije samo funkcionalni prostor, ona je ukrašena istom pažnjom, ukusom i detaljima kao i ostatak kuće. Namještaj je izrađen po mjeri i tapeciran, slavine i umivaonici su Laufen, stropna svjetiljka Stucco Interiors, košara Ikea i južnoafrička slika.

Kraljevska spavaća soba

U glavnoj spavaćoj sobi nalazi se ugodan kamin i prostor za mali stol koji služi kao stol u najsvjetlijem prostoru sobe. Soba je prožeta delikatnim i ženstvenim materijalima i detaljima, koji su prisutni u svakom kutku kuće. Fantastično uređenje!

Izvor: EL MUEBLE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 07:34