popularno mjesto u Đakovu

Novo ruho poznate pizzerije Slavonija

U Ulici bana Jelačića u Đakovu, samo deset minuta hoda od katedrale, u novom je ruhu zablistala pizzeria Slavonija čiji je ugodan ambijent spoj rustikalnog i modernog stila ostvaren kroz tradicionalne i moderne materijale i zanimljive detalje u prostoru.


Smještena u glavnoj ulici u Đakovu, pizzeria Slavonija mjesto je gdje Slavonci već dugi niz godina uživaju u ukusnim pizzama iz krušne peći, tjesteninama i jelima s roštilja pa je ovo dizajnersko osvježenje čak 100 četvornih metara prostora za goste naišlo na veliku podršku građana. Uređenje interijera potpisuje dizajner Igor Hlišić iz studija FORMLAB iz Slavonskog Broda koji je investitorima, prijateljima i poslovnim partnerima Branimiru Šebetiću i Ivanu Mikiću pomogao stvoriti prostor koji zrači toplinom i dobrodošlicom.



Jedan od ključnih zadataka pri uređenju bio je dostupni prostor učiniti svjetlijim i prozračnijim što je ostvareno uklanjanjem postojećih prozora i rušenjem parapetnih zidova te ugradnjom nove vanjske stolarije. Pizzeria Slavonija podijeljena je u dva dijela, a zatvaranjem jednog dijela okvirom s kosnicima na kojima se nalaze vješalice za garderobu i držači za kišobrane zadržana je vizualna komunikacija i prozračnost, a s druge strane dobivena je podjela prostora na dinamičniji i malo intimniji dio.



U prostoru prevladavaju tonovi hrasta kao simbola Slavonije, u kombinaciji s pastelnim nijansama stolica. Zidovi su izvedeni efekt bojom koja daje rustikalni dojam na zanimljiv način, a pod je obložen keramikom u imitaciji drveta. Unutar okvira prolaza postavljena je indirektna LED rasvjeta koja dodatno naglašava taktilnost slojevite efekt boje na zidovima, koji su upotpunjeni dekorativnim ciglicama kao još jednim elementom rustike u prostoru.




Postojeće stropne grede zadržane su na zahtjev investitora kao šarmantan detalj, a pomoću kosih raster elemenata kojima su popunjeni prostori između greda uvedena je nova tekstura u prostor. Kompletan namještaj i rasvjeta proizvedeni su u Hrvatskoj pa su tako tapecirani namještaj i stolice nabavljeni u dućanu Modul contract, rasvjetu potpisuje tvrtka Lika svjetlo, a stolarski dio posebno je dizajniran i izrađen po mjeri u stolarskom obrtu Geppeto.






U samo dva i pol mjeseca pizzeria Slavonija dobila je svjež i privlačan izgled te je vlasnicima i osoblju omogućeno pružanje još kvalitetnije usluge i ambijenta svojim gostima. Želimo im puno uspjeha u daljnjem radu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 12:39