Prolaz Sestara Baković

NOVO TOTALNO COOL MJESTO U ZAGREBU Najgora kava u gradu

Raj za sve kavoljupce smjestio se u Prolazu sestara Baković pod zanimljivim i neobičnim nazivom Najgora kava u gradu. Naime, ime nema nikakve veze s okusom i kvalitetom kave, već krije najbolju kavu u gradu i dobru energiju.

“Nudimo kave za koje znamo odakle dolaze, odnosno s kojih plantaža. Riječ je o stopostotnoj arabici koju sami pržimo i pripremamo. U ponudi imamo espresso, macchiato i capuccino”, naglašava Boris Poljičanin, vlasnik caffe bara Najgora kava u gradu, te dodaje kako planiraju u ponudu uvrstiti kave u rinfuzi od 200 grama te pola kilograma. Također, posjetitelji bi uskoro mogli uživati u popularnim “cold brew” kavama i prirodnim sokovima. Uglavnom, sve što uđe u Najgoru kavu u gradu bit će spoj dobrog proizvoda i dobrog dizajna, kako objašnjava Poljičanin.

Mali, ali vrlo ugodan, ovaj caffe bar uređen u vintage industrijskom stilu vjerno prikazuje odličan spoj starog i novog jer im je cilj bio stvoriti prostor koji se razlikuje od ostalih u gradu.

“Odlučili smo se za spoj željeza i drva kako bismo dobili kontrast toplo - hladno. Na jednoj strani imamo beton, željezo i šank koji je napravljen od skele, a s druge imamo drvo koje daje toplinu lokalu. Na podu se nalaze pločice u žarkim bojama koje podižu cijeli prostor”, priča Poljičanin. U Najgoroj kavi u gradu naglasak je na pripremi kave te ugodnoj i opuštenoj atmosferi kako bi posjetitelji mogli uživati u najboljoj i kvalitetnoj kavi. Osim novih okusa, u pripremi je i službeno otvorenje uz prigodan program.

“Planiramo u subotu, 8. listopada, organizirati službeno otvorenje koje je bi bilo više druženje uz mali koncert Natali Dizdar i kušanje kave”, najavljuje Poljičanin te dodaje kako će uskoro posjetitelji moći svoj omiljeni okus kušati i kod kuće jer pripremaju za prodaju svoje pržene kave za van.

Foto: Neja Markičević / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 22:34