Stan od 72 kvadrata

Obiteljski dom za vesela druženja

Stan prikazan na fotografijama prostire se na 72 četvorna metra i osmišljen je za obitelj koja živi u Kijevu u Ukrajini. Prostor je idealan za aktivnu obitelj jer otvoreni raspored osnovnih zona za druženje omogućuje njezinim članovima da budu na okupu sve dok ne dođe vrijeme za spavanje. Dnevna soba, blagovaonica i kuhinja u jedinstvenom su i jednostavno uređenom prostoru. Fokus cijele prostorije zona je dnevne sobe koja se sastoji od svjetloplavog kauča usmjerenog prema zidu od sive opeke, na kojem je smješten televizor. Od ostatka prostora ovaj je dio vizualno odvojen tepihom s uzorkom.


Pokraj dnevne zone nalazi se prostor blagovaonice u obliku drvenog stola s ujednačenim stolicama kojim se dnevni boravak vizualno odvaja od kuhinje. Sama kuhinja pročišćenih je linija, s donjim drvenim kuhinjskim ormarićima i gornjim kuhinjskim elementima izvedenima u bijeloj boji. Pećnica i dodatni ormarići za odlaganje predmeta izdvojeni su od ostatka kuhinje i na zanimljiv su način smješteni na bočnom zidu.


U spavaćoj sobi ponavljaju se elementi upotrijebljeni u uređenju ostatka stana - drveni materijali te siva i ledenoplava boja. Dio drvenog okvira koji okružuje krevet, a služi kao uzglavlje i praktična polica, iskorišten je kako bi se stvorila mala radna zona. Zanimljivo je rješenje i zidni vrt s biljkama penjačicama.


Iz spavaće se sobe ulazi u dječju sobu uređenu istom paletom boja uz dodatak zavjesa boje senfa, koje stvaraju kontrast osnovnoj plavoj boji i svijetlosmeđim tonovima drvenih površina. Soba je ujedno i igraonica s jednostavnim, ali zabavnim prostorom za penjanje. Odjeća i dječje igračke odlažu se u veliki ugradbeni ormar ledenoplave boje koji se sastoji od gomile ormarića i polica. Dječji krevet smješten u drveni okvir koji se proteže do stropa i uključuje police za knjige i igračke.


Kupaonica s kadom usklađena je s ostatkom interijera, a dinamiku u nju unose pločice s raznovrsnim uzorcima koje prekrivaju pod i dio zida. Prostor u kojem je umivaonik vizualno je odvojen od ostatka kupaone pločicama u svjetlozelenoj boji, u kojoj su izvedeni i uski ormarići za higijenske potrepštine i ručnike. Odlično usklađen interijer!

Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 18:53