Uređen staloženo, ali s puno stila

Obiteljski stan od 83 m2

Prostrani obiteljski stan na fotografijama zauzima 83 četvorna metra prostora, što uključuje veliki otvoreni prostor dnevne sobe, kuhinje i blagovaonice, kupaonicu, dvije spavaće sobe i efektno uređen dugi balkon. U stanu vlada staložena, zagasita paleta boja koja uključuje neizostavnu crnu, klasičnu bijelu i brojne nijanse sive boje uz tek nekoliko detalja u izražajnim bojama poput crvene ili plave.

Dnevni boravak opremljen je velikim sivim kaučem, crnim kožnim stolcem i malim tabureom od istog materijala. Prostor je definiran površinom sivkastog orijentalnog tepiha te dojmljivim lusterom pozicioniranim iznad bijelog stolića za kavu. Uz tamno obojeni zid u sobi, osim drvene police koja unosi malo topline u prostor nalazi se i veliki blagovaonski stol koji može primiti brojne goste na večeri pripremljenoj u kuhinji u uglu prostorije.




Kuhinjski otok, koji funkcionira i kao šank, s jedne svoje strane ima brojne ladice sa svijetlosivim frontama. Masivno industrijsko svjetlo koje se spušta iznad šanka privlači pozornost na taj dio prostora. Donji elementi kuhinje smješteni uza zid izrađeni su od nehrđajućeg čelika, a na zidu se, osim nape, nalazi tek jedna polica za ukrase. Bočni zid prostorije zato prekrivaju veliki svijetlosivi ormari u koje je, među ostalim, ugrađena i pećnica, a koji funkcioniraju kao smočnica.



Glavna spavaća soba ponavlja odabir boja iz boravka s kombinacijom zagasitih nijansi sive. U njoj nema ormara, već je za to iskorištena mala prostorija na kraju u kojoj je improvizirani ormar otvorenog tipa.


Dječja soba ne odstupa od odabrane palete u stanu pa su tako zidovi obojeni u tamnosivu boju, krevetić ima sivi drveni okvir i tepih je također usklađen. Samo su radijator i ormarić bijeli. Veselje u prostor zato unose brojne igračke, šarene lampice i razigrana posteljina.

Kupaonica je prekrivena svijetlosivim mozaik pločicama, a uređena je hladnim metalnim detaljima poput otvorenih polica. Prostor kade djelomično je odvojen staklom od ostatka kupaonice.


Obje spavaće sobe imaju izlaz na balkon, a do njega se može doći i iz dnevnog boravka. Drveni pod, brojne biljke, lampice i šareni jastučići smješteni na udobnu klupu za druženje čine ovaj kutak iznimno šarmantnim i vlasnicima vjerojatno najdražim dijelom stana.

Tople drvene daske na podu dodatno su ukrašene malim tepisima s izražajnim geometrijskim uzorkom. Prozračnost se dodatno ostvaruje zidom od prozora i velikim staklenim plohama koje odvajaju spavaće sobe od balkona te omogućuju dovoljno svjetlosti u tamnim sobama u unutrašnjost.



Izvor: Planete Deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:28