SNJEŽNO-BIJELI STAN

Obiteljsko gnijezdo u potkrovlju

Stan u potkrovlju u stambenoj zgradi zamišljen je kao otvoren prostor, a pri uređenju pratile su se zadane konstrukcije tavana pregrađenog nosivim gredama i instalacijama

Zapušten tavan pun sitnica i stvari koje su se s vremenom nagomilale potpuno je očišćen i preuređen. Potkrovlje u stambenoj zgradi postalo je moderan dom tročlane obitelji. Stan površine 60 četvornih metara osmišljen je kao otvoreni prostor koji prati zadanu konstrukciju potkrovlja i već postavljenih instalacija na nižim katovima građevine.

Vlasnici su željeli što manje zidova i vrata te se ona zapravo nalaze samo na spavaćim sobama i kupaonici. Prostor presijeca nekoliko nosivih stupova te dimnjaka između kojih je smještena otvorena dnevna zona: blagovaonica, kuhinja i dnevni boravak. Najopsežnije radove predstavljalo je postavljanje knaufa na sve stropne kosine.

Mali prozori su zadržani zbog čega su vlasnici odlučili stvoriti bijelo "kraljevstvo", izvrstan trik kako bi tavan obasjali svjetlom. U tome su pomogle staklene pregrade između roditeljske i dječje sobe te dnevnog prostora, i izbijeljeni drveni pod. Potkrovlje ima kamin i detalje u toplim bojama, a slike i plakati dodatno su dom učinile udobnim.

Prekrasno obiteljsko gnijezdo!

Izvor: lagerlings

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 20:15