IZVANREDNO SEOSKO IMANJE

Obnovljeno imanje iz 16. stoljeća

 

Teško je povjerovati, ali ovo imanje u Suffolku datira iz 16. stoljeća. Dakako, tijekom stoljeća kuće su nekoliko puta obnavljane, ali su neki od elemenata doista sačuvani iz tih vremena. No, najatraktivniji objekt, dakako je, obnovljena štala, koja sada služi kao glavna stambena zgrada.

Ovo izvanredno seosko imanje nalazi se u savršenoj izolaciji okružena parcelom od dva jutra zemlje, a sastoji se od tri kuće, uključujući već spomenutu lijepo obnovljenu štalu iz 16. stoljeća, seoske kuće, kuće uz bazen, farme, bazena i teniskog terena.

Do kuće se dolazi preko šljunčanog parkirališta s prostorom za smještaj nekoliko automobila. Seoska uća, bazen i teniski teren organizirani su u zasebnom dijelu imanja. Lijevo je put od opeke koji vodi do elegantno obnovljene štale, koja sadrži glavni stambeni prostor, dvije spavaće sobe i radnu sobu na razini mezanina te dnevnu sobu.

Središnji dio ovog izvanrednog stambenog prostora s dvostrukom visinom čini besprijekorno dizajniran zid s izloženom strukturnom oplatom ispresijecanom staklom koje gleda preko polja iza. Pod je uređen nježnim tonovima terakote, posložene u riblju kost, ispod izloženih zidova od opeke i vapnom ispranih greda. Izvorne pregrade od opeke koriste se za stvaranje intimnijih zona za čitanje ili slušanje glazbe.

Kuhinja se nalazi ispod izloženih greda polukata, raspoređenih oko velikog središnjeg otoka. Iza kulisa se nalazi ostava, a ostakljena se vrata otvaraju prema južnoj terasi.

Stara seoska kuća pruža alternativu sadašnjem aranžmanu. Proporcionalno vrlo različita u stilu, kuća ima ugodnu atmosferu i spašene mnoge najšarmantnije izvorne detalje, poput izloženih greda i kamenih podova.

Seoska kuća ima ukupno četiri spavaće sobe, veliki dnevni boravak, blagovaonicu s prekrasnim ciglenim kaminom i odvojenu kuhinju koja vodi do ostave i zimskog vrta.

Izvor: www.themodernhouse.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:10