MODERAN STAN OD 30 KVADRATA

Od skučenog prostora do funkcionalnog doma

Ovaj stan je poput švicarskog noža - zadovoljava puno funkcija u malom prostoru. No, veličina od svega 30 četvornih metara nije bila prepreka dizajnerima da u njega smjeste: dnevni prostor, krevet, malu kuhinju, pa čak i stol za blagovanje. Pogledajte kako je sve lijepo stalo u ovaj mali kompaktni stan!

Mala tijesna kutija, koja stvara osjećaj nelagode. Tako su vlasnici okarakterizirali ovaj stan prije adaptacije, a željeli su izbrisati granice i jasno podijeliti prostor na funkcionalna područja kako se više ne bi osjećali skučeno. Evo kako su uspjeli postići sklad u malom interijeru i učiniti ga nevjerojatno udobnim.

Shema boja je odigrala važnu ulogu u stvaranju dobrog dojma ovog interijera. Budući da je stan mali, potrebno je bilo vizualno proširiti prostor, što je postignuto odaberom neutralne palete boja.

U ovom konkretnom primjeru upotrijebljena je skladna kombinacija boje ljuske jaja i metalik sive boje. Crni komadi namještaja i ukrasa s modernim baršunastim jastucima te šarenim šalicama u kuhinjskoj zoni, stvorili su zanimljiv koloristički ugođaj u kojem je ugodno biti gost i živjeti. Ova neutralna kombinacija boja je opuštena, ali u isto vrijeme izgleda elegantno.

Sve na svome mjestu

Kada interijer ima samo jednu sobu, potrebno ga je zonirati, a u ovom je stanu to riješeno vrlo funkcionalno i otmjeno.

Kuhinja je zauzela jedan od ulaznih zidova i prilično je kompaktna. Ima sve potrebno za ugodno kuhanje i skladištenje kuhinjskog pribora. Obratite pažnju na troslojne zidne ormare s otvorenim policama. Sadrže bogatu zbirku šalica, tanjura, kulinarske literature, mikrovalnu pećnicu i drugu dodatnu opremu.

U donjem dijelu kuhinje nalazi se radna ploha izrađena od nehrđajućeg čelika, koja je vrlo praktična i jednostavna za održavanje.

Što se tiče rasvjete, u hodniku i u kuhinji nalaze se stropne svjetiljke s podesivim smjerom svjetla, dok dnevna i spavaća soba imaju više manjih izvora svjetla za stvaranje ambijentalne atmosfere.

Nedaleko od kuhinje iza ormara skriveni je spavaći dio. Prostor izgleda ugodno unatoč činjenici da je u otvorenom prostoru s drugim zonama. Iznad uzglavlja kreveta nalazi se nekoliko polica za spremanje omiljene literature. Tu je i noćni ormarić, koji stvara dinamiku i privlači pažnju svojim neobičnim dizajnom.

Blagovaonica i dnevni boravak skladno su uređeni u ovom stanu i stvaraju dojam udobne i tople atmosfere.

Unatoč maloj kvadraturi, ovaj stan izgleda vrlo upečatljivo što je postignuto korištenjem različitih materijala poput baršunastih jastuka, pletenog prekrivača, drvenog stola, svijetlosivog tepiha i bogatih crnih zavjesa.

U blagovaonici se posebno ističe zidni dekor koji je vizualno usklađen s ostatkom uređenja.

Prostor za opuštanje

Kupaonica u ovom stanu zaslužuje posebnu pozornost. Njezin dizajn je upečatljiv. Zidovi su obloženi granitom s efektom mramora, a kadu je zamijenila tuš kabina sa staklenom pregradom. Duž zida su postavljeni viseći ormarići sa zrcalnim vratima, koji su vizualno povećali površinu ove male mokre sobe.

Kako bi unutrašnjost bila što prostranija kupaonska oprema je ugradbena i ima dodatnu rasvjetu na dnu ormarića.

Izvor: alexanderwhite.se

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 09:10