Nenaseljeni otok pred Murtera

Odmor na pustom otoku

Jacuzzi, internet, masaža, dostava fine hrane i luksuzni smještaj na pustom otoku

Zamislite sljedeće: nakon stresne svakodnevice konačno odlazite na zasluženi godišnji odmor. Lokacija? Nenaseljeni otok na kojem caruju tišina, mir i antistres atmosfera, a na kojem se nalazi i luksuzna kućica koja vam omogućuje da uživate u svim udobnostima koje pruža 21. stoljeće, poput mobitela, interneta, smart TV-a, tekuće vode, jacuzzija i vrhunskog namještaja. Zvuči vam kao idealno ljetovanje? I nama, zbog čega nismo odoljeli ispričati vam priču o Immortelle Deluxe Beachfront Villi.


- Ako želite, za samo 20 minuta malom barkom možete doći do Murtera, do civilizacije i svega onog što ona pruža. S druge strane, boravak ovdje sigurno će vas razmaziti jer odmara dušu u tijelu. Prekrasna pješčana plaža sa spa kutkom, nigdje nikoga, iz svakog kutka kuće pogled je na more, a kuća je okružena opojnim mirisom samoniklog smilja - opisuje Mladen Novak, vlasnik Immortelle Deluxe Beachfront Ville, jedinstvenog objekta na otočiću Radelju.


- Osnovno polazište da se upustim u ovaj projekt bila je konstatacija da danas na svijetu nema mnogo mjesta gdje je moguće uživati u kristalno čistom moru i njegovu mirisu te pritom imati komadić prirode samo za sebe. Gledajući razna mjesta koja se nama prikazuju kao egzotične plaže na prospektima ljutio sam se jer ta mjesta uopće nisu takva. Na slici su ta mjesta prazna bez ikoga, a kada dođete onamo, shvatite da se ne možete pomaknuti od brojnih turista. Zato sam htio ponuditi nešto ovakvo. Netaknuta priroda samo za vas, a opet na dohvat ruke je sav luksuz koji, budimo realni, treba za bezbrižan odmor - priča vlasnik.


Zadatak je, kaže, bio napraviti mini vilu pokraj mora na otoku do kojeg se može doći jedino malom barkom. Ta kuća morala se arhitektonski savršeno uklopiti u obližnju prirodu i izgledati kao da se prirodno stopila s borovom šumom. - Prilikom gradnje jako smo pazili da ne uništimo nijednu biljku, nijedan bor koji ovdje raste, i to bez kapi vode, već stotinama godina. Većina otoka je makija, kamen i nisko raslinje. Jedino na ovom rtu je šuma. Znači, prirodan hlad bez modernih suncobrana. Klima-uređaj je nepotreban jer je kuća ispod borova, a temperatura noću je niža tako da se tijekom spavanja treba čak i pokriti laganom dekom - otkriva Mladen Novak te dodaje kako je sama kuća građena u tradicionalnom stilu, od kamena, ali s dozom egzotičnog štiha.




- Interijer i eksterijer kuće, terase, sve staze, pa čak i riva su napravljeni bez betona. Okoliš je potpuno prirodan ambijent pustog otoka. Kuća je rađena s velikim staklenim stijenama kako bi se skroz povezala s prirodom. Na terasi je tradicionalni kamin s kamenim sudoperom za potpuni ugođaj. Kupaonica je također posebna priča. U skladu s prirodom tu dominiraju kamenčići i staklena vrata. Dok se tuširate i gledate kroz staklena vrata vidite divlje zečeve kako skakuću u zelenilu. Nadalje, sav namještaj je od Keruing drveta koje nazivaju iron wood, a koji je kvalitetniji od tikovine. Kuhinja je na kotačima i možete je staviti bilo gdje na terasu dugu 18 metara i tako izbjeći najgore vrućine - nabraja vlasnik i ističe kako je kuća čvrsto građena pa nema straha da će se nešto dogoditi ako vas zadesi oluja, a objekt je apsolutno pasivan i ima svoju vodu i solarne panele.



Gostima se uz boravak u ovom sjajnom objektu nudi i neponovljiva mogućnost istraživanja okolnih otoka. Naime, gosti nakon dolaska dobiju unikatnu rukom crtanu kartu koju je vlasnik osobno crtao s ucrtanom kućom i lokalnim otocima.

- Za one koji ne žele uopće odlaziti s otoka organizirana je dostava hrane iz obližnjih restorana, kao i odlazak u dućan. Dodatna mogućnost je i dolazak masera na otok - ističe Mladen Novak. Više informacija potražite na službenoj stranici Immortelle Deluxe Beachfront Ville.

Foto: Eduardo Hanna

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:05