Srebreno, Župa Dubrovačka

One Suite Hotel, prvi digitalizirani dizajnerski hotel u Hrvatskoj

 

Dubrovačka turistička ponuda je prije šest mjeseci postala bogatija za One Suite Hotel, prvi digitalizirani dizajnerski hotel u Hrvatskoj. Srebreno u Župi Dubrovačkoj, na pola puta između grada i zračne luke u Ćilipima, pokazalo se kao idealna lokacija za ovaj aparthotel s ukupno 64 ležaja u 16 apartmana i dvije premium sobe, „rooftop infinity“ bazenom, restoranom odnosno barom naziva Lokal i 32 podzemna garažna mjesta s punionicom za elektična vozila.

One Suite Hotel projekt je tvrtke Brenum, vlasnika Lukše Jakobušića, u koji je uloženo 34,5 milijuna kuna od čega 9,38 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava Strukturnih fondova u sklopu programa podrške razvoju malog i srednjeg poduzetništva u turizmu.

– Pri kupnji zemljišta plan je bio izgraditi poslovnu zgradu. No, donesen je prostorni plan kojim je na tom području predviđena mješovita gradnja zbog čega smo morali prenamijeniti objekt. Ideja nam je bila napraviti turističke apartmane, a kako smo u međuvremenu ušli u Europsku Uniju, otvorila se mogućnost za sudjelovanje u natječajima za bespovratna sredstva. Kako EU ne financira apartmanizaciju, projekt je dobio svoj konačni oblik – ispričao nam je Lukša Jakobušić. One Suite Hotel je projektirao arhitektonski studio 3LHD, poznat po rovinjskom Loneu, vizualni identitet je osmislio studio Flomaster, a Andrea Klemečić je kreirala koncept restorana/bara Lokal.

Osim što projekt potpisuje vrhunski domaći arhitektonski studio, uređenje također nosi potpise domaćih dizajnera i akademskih umjetnika s dubrovačkog područja. Svaki apartman sadrži umjetničku komponentu tako što su fotografije i grafike sastavni dio interijera što gostu daje poseban osjećaj za vrijeme boravka, a katalog „Art In One“ čini originalan suvenir za dugo sjećanje.

Lokal gostima, ali svim posjetiteljima, nudi uslugu sada već prepoznatljivog zdravog doručka, ali i ostala jela pripremljena od lokalnih, ekološki uzgojenih namirnica. Posebna se pažnja pridaje pripremi i svim prehrambenim navikama pa tako u domaćim delicijama mogu uživati vegetarijanci, vegani, ali i oni intolerantni na gluten. Ponudu pića sačinjavaju najbolja hrvatska vina koja bez iznimke možete naručiti na čašu što je rijetkost u ponudi restorana i barova. Tu su i domaća craft piva, vrhunski kokteli, speciality Cogito kava i slasni kolači koje sami pripremaju prema tradicionalnim receptima.



– Želja nam je da Lokal postane franšiza i da na taj način odgovorimo na potrebu brojnih ugostitelja koji žele otvoriti nešto svoje uz model koji funkcionira. I sami smo za restoran tražili franšizu, ali u Hrvatskoj nažalost nismo pronašli partnere. – pojašnjava Jakobušić.

Još jedna ideja vezana za hotel u startu se činila nedostupnom u Hrvatskoj, a to je digitalizirana usluga te super brzi internet jednako dostupan u svima prostorima hotela, pa i u liftu i garaži, u kojima se uglavnom signal gubi. One Suite Hotel se od ostalih u Hrvatskoj razlikuje po korištenju digitalne tehnologije u pružanju usluge gostima putem aplikacije Mobilni hotel, kreirane u suradnji s Vipnetom.

Ipak, kako Jakobušić ističe, sami su uložili u opremu i radove te se nada da će ubuduće takve usluge korisnici moći dobiti prema vlastitom modelu troška, bilo da se on računa po krevetu ili korisniku. Gosti One Suite Hotela putem aplikacije na svojim pametnim uređajima mogu otvarati vrata sobe, naručivati u sobu, komunicirati s osobljem hotela, otvarati garažu, pristupati bazenu ili teretani, planirati i rezervirati izlete te se vješto snalaziti u obilasku lokalnih atrakcija uz GPS.

Izreka da se ono važno nalazi u detaljima zaista vrijedi u ovom inovativnom hotelu. Svakom je detalju posvećena posebna pažnja kako bi udovoljili stilu života i zahtjevima i najzahtjevnijeg gosta. Razmišljati „zeleno“ i „ekološki“ nije novost, ali u djelovanju često fali dosljednost. „Green One“ filozofija je One Suite Hotela koja uključuje korištenje solarnih ploča, prirodnih i organskih materijala (primjerice organskog pamuka za posteljinu i toaletne potrepštine), zdravih ekoloških namirnica, uslugu punionice za električna vozila, a čak je i službeno vozilo Tesla.


Bilo da ste ljubitelj ljenčarenja ili aktivnog odmora, ovdje ćete pronaći sve na jednom mjestu. Mirni dio boravka u uvali Srebreno odmoriti će dušu i tijelo, a neposredna blizina Dubrovnika zaokružiti će doživljaj kroz sve mogućnosti koje ovaj biser Jadrana nudi.

Više informacija saznajte na službenim stranicama hotela One Suite Hotel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 11:03