SUNČANA ŽUTA

Optimističan mali stan

 

Kada vam idući put netko kaže da boja u interijeru nije toliko važna, pokažite mu ovaj stan koji se nalazi na fotografijama u nastavku jer je savršen primjer u kojoj je mjeri moguće promijeniti atmosferu u prostoru s tek jednim elementom u nekoj izražajnoj boji!

U ovom primjeru riječ je o hladnjaku sunčano žute boje koji je vidljiv iz svih dijelova stančića i unosi pravu vedrinu u prostor inače uređen neutralnim bojama kao što su bijela, siva, crna i smeđa. Stan na fotografijama prostire se na tek 27 kvadrata, s velikim hodnikom, protočnim prostorom kuhinje i dnevnog boravka te malom prostorijom predviđenom za garderobu.

U kuhinji, osim upečatljivog hladnjaka, pažnju privlače crvena opeka na zidovima i drveni šank u koji je ugrađena ploča za kuhanje, a iznad kojeg se nalazi metalna napa. Otvorene drvene police na zidu slažu se s otokom u boji i također pomažu unijeti u prostor malo topline. Pokraj kuhinje nalazi se jednostavan i nenametljiv kutak blagovaonice opremljen bijelim okruglim stolom i stolicama.

Element uzorka u prostor unose bijele pločice s crnim fugama koje se protežu po zidovima u ovom dijelu prostorije. Ostatak prostora zauzima mali dnevni boravak s kaučem iznad kojeg je sagrađena platforma sa spavaćom sobom. Cijeli taj dio uređen je staloženo i umirujuće, s tek kojom biljkom koja predstavlja detalj u boji. Izvrsno osmišljeno!

Izvor: Planete Deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. ožujak 2024 17:15