KUHINJA GODINE

Ova je kuhinja proglašena najljepšom kuhinjom u 2019. godini!

 Anthony Turnham
Zahvaljujući skrivenom sudoperu, elegantnim površinama i jednostavnom dizajnu. Atraktivna kuhinja koja odlično kombinira jednostavno i moderno

Ovaj moderan novozelandski dizajn kuhinje, jednostavnog, a opet šarmantnog i modernog stila uređenja, osvojio je glavnu nagradu za najljepšu kuhinju na svijetu. Davinia Sutton iz Christchurcha dobila je nagradu za međunarodni dizajn godine na dodjeli dizajnerskih nagrada kuhinja i kupaonica 2019., nedavno održane u Velikoj Britaniji.

Foto: Anthony Turnham

Kuhinja, nazvana Heaton Street, stvorena je za klijenta koji je prvenstveno želio neupadljiv, šik, gladak prostor 'obogaćen' urbanim materijalima. Umjerena, moderna kuhinja sadrži fantastično zamišljen, a kasnije i realiziran skriveni sudoper te uglađene radne površine.

Članovi žirija koji je birao najljepšu kuhinju opisali su da je posebno obilježje pobjedničke kuhinje bijela klupa Cezarstone koja se nalazi u samom središtu kuhinjskog otoka. Ne samo da je funkcionalna, već odlično djeluje kao dekoracija u cijelom, inače dosta jednostavnom dizajnu kuhinjskog prostora.

Foto: Anthony Turnham

Kuhinja Heaton Street učinkovito je razdvojena na dva dijela spomenutom 'klupom' na otoku, osiguravajući tako prednji dio za pripremu hrane, kuhanje i interakciju s ostalim ukućanima, kao i eventualnim gostima, dok je sudoper smješten u stražnjem dijelu otoka, izvan neposrednog fokusa.

Foto: Anthony Turnham

Zasebna zona, smještena iza furniranog zida, osigurava spremanje svih potrebnih kuhinjskih potrepština na otvorenom, kao i ostavu te kućište za male kućanske uređaje. Ovaj pametan tlocrt omogućuje da se kuhinja neometano vizualno uklopi u ostatak životnog prostora.

Foto: Anthony Turnham

Kuhinja, između ostaloga, uključuje i lijepu paletu elegantnih materijala od bijelog hrasta, završenu toplim mat premazom i teksturiranim crnim granitnim površinama, ali i matiranim crnim slojevima na vratima i ladicama. Moramo priznati da nas je ova kuhinja oduševila, i tko zna? Možda čak i vama da određenu dozu inspiracije da se uskoro i sami odlučite za promjenu izgleda svoje kuhinje!

Izvor: Home Beautiful.com

Foto: Anthony Turnham

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 10:27