Kuća Harryja Pottera?

Ova naizgled obična kuća skriva nevjerojatan interijer

Uđite i pogledajte zašto košta čak 7.6 milijuna dolara!

Ljepota znanstveno fantastičnih romana čarobna su putovanja koja nas vode u neke druge daleke svjetove. No, što biste rekli da u jednom takvom živite svaki dan? Može! Ed Bemis, umjetnik iz Oregona uspio je tu zamisao pretvoriti u stvarnost i sagradio kuću koje se niti Harry Potter ne bi posramio.

Ashland u Oregonu lijepi je mali gradić smješten u podnožju planinskih lanaca, okružen rijekama i ugodnim vremenom cijele godine. To je mjesto koje ljude privlači zbog prirodnih ljepota, a ova jedinstvena nekretnina, utjelovljuje sve elemente koji Ashland čine tako posebnim mjestom. Inspirirana prirodom i izgrađena u čast prirodi ova je kuća pravo remek-djelo.

S velikom je pažnjom dizajnirana i izgrađena u skladu s prostorom koji ju okružuje, njezina je cijela struktura napravljena sa zaobljenim rubovima i gracioznim krivuljama koje odražavaju organski tok prirodnih površina. Već na samom ulazu u kuću bakreni potporni stupovi u obliku stabala nagovještaju da se radi o neobičnom zdanju vrijednom pažnje.

Ulazna je vrata lokalni umjetnik Russell Beebe izradio od brazilskog mahagonija, a granitni pod u predvorju podsjeća na pješčanu obalu na rubu rijeke.

Osim toga, prostor se grije i hladi pomoću geotermalne energije i ima bazen sa sloarnim grijanjem, a zamršeni su ručni radovi lokalnih umjetnika, kamen temeljac ovog jedinstvenog doma.

Kuća je veličine 885 četvornih metara i smještena je na imanju od 285 hektara, a cijena ovog čarobnog luksuza iznosi 7.6 milijuna dolara.

Foto: Zillow

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 05:49