Kopiraj stil

OVAJ JE APARTMAN 100 POSTO OPREMLJEN U LESNINI I IZGLEDA ODLIČNO Opremili smo kompletan apartman za 8 sati i malo novca!

S prvim zrakama sunca i naznakom dolaska ljepšeg vremena približava se trenutak u kojem ćemo se početi pripremati za nadolazeću turističku sezonu kako bismo svojim gostima ponudili prostore u kojima će poželjeti ostati i dulje od klasična dva tjedna godišnjeg odmora i iduće godine ponovno se vratiti, oduševljeni Jadranom i našim udobnim smještajem. Sigurno ste se i sami našli u sljedećoj situaciji: dolazite s cijelom obitelji i gomilom prtljage umorni i gladni u mračni apartman na moru čiji izgled nimalo ne opravdava njegovu visoku cijenu. Većina namještaja se raspada, boja sa zidova ljušti i u prostor se uvukao smrad vlage, a vi stojite usred boravka u šoku i nevjerici zbog groznog stanja u kojem se apartman nalazi. Ma, nije valjda da opisujemo vaš apartman na moru?

U današnje vrijeme kada nam na raspolaganju stoje izvrsno opremljeni dućani s namještajem i predmetima za uređenje doma po prihvatljivim cijenama neoprostivo je da nekretnine koje nam većinom predstavljaju dodatni, a nekima i jedini izvor prihoda izgledaju kao da su ostale zatočene u nekim prošlim vremenima. Želite li sebi i svojim gostima zaista osigurati odmor za pamćenje, pobrinite se da vaš apartman izgleda najbolje moguće, imajući pritom na umu da nije potrebno uložiti gomilu novca i posjetiti bezbroj dućana kako biste stvorili izvrstan izgled svojeg interijera!




Kako bismo i sebe i vas uvjerili da je doista moguće opremiti cijeli apartman samo jednim odlaskom u trgovinu, odlučili smo se uputiti u Lesninu i sami testirati tu tvrdnju. Opremanje prostora na mjestu poput Lesnine isplativo je na više načina, ne samo financijski. Budući da sve kupujete na istome mjestu, lakše ćete ostvariti stilsku usklađenost uređenja, uštedjet ćete na bezbrojnim putovanjima od jednog do drugog dućana, uštedjet ćete vrijeme i sačuvati živce, a rezultat će biti besprijekorno uređen prostor. Zato smo odlučili posvetiti nekoliko sati u Lesnini ovom zadatku i u samo jednom posjetu ovoj trgovini uredili smo cijeli apartman na moderan i privlačan način. Prosudite i sami jesmo li uspjeli u svome naumu!

Započeli smo s dnevnom sobom koju smo bez puno razmišljanja opremili predivnom prljavoružičastom kutnom garniturom koju smo nadopunili s dvije udobne fotelje. Kod opremanja apartmana za najam važno je pobrinuti se da imate namještaj koji se lako može pretvoriti u dodatni ležaj, a ovaj kauč u nuždi može poslužiti upravo toj svrsi. Sam je prostor boravka dodatno naglašen zagasitim tepihom koji unosi malo teksture u prostor.



Tko imalo prati trendove, zna da su pastelne boje dugogodišnji hit u uređenju interijera, a nije teško shvatiti i zašto. Pastelne boje učinit će da vaše svijetle i osunčane prostorije izgledaju još prozračnijima, a tamniji će prostori biti osvježeni ovakvim odabirom. Pastelne boje poput nježne plave, puderasto ili prljavoružičaste, žute, svijetle mentol zelene ili boje pijeska u pravilu su nenametljive, što je korisno obilježje kada morate opremiti prostor tako da se svidi ljudima različitog ukusa. Vodeći se tom mišlju odabirali smo komade namještaja koji izvrsno funkcioniraju zajedno, stvarajući atraktivan i lijep prostor.

Kako bismo omogućili dovoljno prostora za odlaganje dodatnih ručnika, stvari za plažu i ostalih kućanskih predmeta, u boravak smo dodali nisku drvenu komodu i stakleni ormarić boje pijeska iza čijih vrata možete pospremiti lijepo posuđe i slične sitnice.

Pravo rješenje za blagovaonicu bio nam je okrugli drveni stol, bezvremenski komad namještaja koji nikad neće izaći iz mode. Ne samo da smo pomoću drva u prostor unijeli element topline, nego bi ovakav okrugli stol odlično pristajao u svakom kutku apartmana pa njegovim odabirom ne možete pogriješiti. Stolice koje ga okružuju uskladili smo u parovima, i to u sivoj i u žutoj boji.



Kuhinja se sastoji od gornjih i donjih kuhinjskih elemenata ledenoplave boje, a uz bijelu radnu plohu predivno se uklopila u uređenje, stvarajući ležeran prostor u kojem bismo s užitkom pripremali brzinske doručke, smišljali lagane ljetne obroke ili, pak, pekli ribu za ukusne večere s društvom.




U mekom krevetu prepunom jastučića koji će se za tren oka pretvoriti u najljepše carstvo snova i u kojem će se vaši gosti odmarati od svakodnevnih avantura i morskih radosti i mi bismo s veseljem dočekivali kraj dana.




Kada smo sve posložili, preostalo nam je samo da damo prostoru malo osobnosti i podignemo atmosferu pomoću dekica, razbacanih jastučića, lijepog i praktičnog posuđa u kuhinji i blagovaonici, ukrasnih vaza, slika i svjetiljki koje smo rasporedili po apartmanu. Kada je sve završeno, nije nam preostalo ništa drugo nego da sjednemo i odmorimo se u apartmanu savršenom za odmor. Stvorili smo uređenje u kojem bismo rado i živjeli, a ne samo boravili za vrijeme godišnjih odmora!

U galeriji pogledajte ostale fotografije kompletno uređenog apartmana i cijene pojedinih artikala. Sretno!

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Styling: Danijela Kovačević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 00:01