tamna paleta boja

Ovaj je izniman interijer uređen za deset!

Tamni interijer čiji dizajn potpisuje tvrtka Int2 Architecture zamišljen je za stan u Moskvi u Rusiji za čije je uređenje dostupan tek ograničeni budžet. Sa 40-ak četvornih metara prostora na raspolaganju, predviđen je za davanje u najam pojedincu ili paru. Hrabar cjelokupni izgled prostora mješavina je crne, sive i boje ugljena, drva, betona, tamnog metala i nehrđajućeg čelika. Funkcioniranje te mračne palete omogućuje veliki prozor koji rastvara gotovo cijeli jedan zid u prostoriji jer omogućuje prodiranje potrebne svjetlosti da bi se u ovom jednosobnom stanu moglo ugodno boraviti.

Iz predsoblja, u kojem se nalaze svi ormari u stanu, ulazi se u mali prostor boravka koji predstavljaju dvije fotelje usmjerene prema niskom drvenom ormariću s televizorom. Cijela paleta je zagasita, od turskog tepiha pa sve do jastučića na foteljama. Mali boravak odvojen je niskom policom s knjigama od spavaće sobe koja se nalazi s druge strane police. Bračni krevet s masivnim drvenim uzglavljem usklađen je svojim izgledom s policom. Sama struktura pregrade sa svoje stražnje strane ima malu policu koja zamjenjuje noćni ormarić uz krevet.



Na suprotnoj strani prostorije nalazi se otvorena kuhinja s blagovaonicom. Blagovaonicu čini duži drveni stol na metalnoj strukturi, okružen raznovrsnim drvenim stolicama koje daju rustikalni šarm prostoru svojom istrošenošću. Dašak glamura u cijeli prostor unosi viseći kristalni luster koji se spušta iznad blagovaonskog stola za maksimalni efekt. Sama kuhinja je jednostavna, od nehrđajućeg je čelika i otvorenog tipa, izvedena bez klasičnih ormarića s vratima.



U kutu stana je kupaonica čiji su vanjski zidovi prekriveni drvenim daskama, a zid prema kuhinji iskorišten je za smještanje svih kućanskih aparata i odlaganje stvari.

Kupaonica je, za razliku od ostatka prostora, gotovo u potpunosti bijela, uz iznimku drvenih komada namještaja, bakrenih detalja i podnih pločica s uzorkom. Dramatičan interijer koji iznenađuje, zar ne?



Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 02:54