TRANSFORMACIJA IZ SNOVA

Ovako izgleda crkva nedavno pretvorena u obiteljski dom

Danas vas vodimo u bivšu srednjovjekovnu crkvu u Škotskoj koja je revolucionarnom renovacijom krajem prošle godine pretvorena u funkcionalni životni prostor

Živjeti u crkvi čini vam se kao nešto nevjerojatno, pa čak i nemoguće? Pogledajte predivne fotografije ove neobične renovacije i možda se predomislite.

Luksuzni dom smješten unutar zgrade, u kojoj se stoljećima nalazila škotska crkva, proteže se na dvije etaže. Donja etaža uključuje dnevni boravak, kuhinju, blagovaonicu, mjesto za biljar te jednu spavaću sobu.

Dnevni boravak preuređene crkve uključuje visoki strop, velike prozore i otvoreni tlocrt koji funkcionalno povezuje sobu s prostranom kuhinjom te blagovaonicom.

U interijeru prevladava bijela podloga s izraženim rustikalnim elementima koji 'razbijaju' osjećaj sterilnosti.

Veliki lukovi, minimalizam detalja na zidovima i masivni drveni stupovi pridonose rustikalnom ugođaju cijelog interijera. Misao voditelja uređenja jest povratak prirodnim vrijednostima, a u prostoru prevladavaju materijali poput drveta i kamena.

Na katu su dizajneri smjestili još dvije spavaće sobe te kupaonicu.

Kupaonica je veće kvadrature, a osim klasične bijele boje, ističu se i sivi metalni detalji poput ogledala, dekorativnih elemenata na tušu, slavinama te umivaonicima.

Na stropu kupaonice nalazi se i veliki prozor koji tijekom cijelog dana omogućava ulazak prirodnog svjetla te usput vizualno proširuje prostor.

Ostale fotografije nekadašnje crkve, a danas ugodnog mjesta za život pogledajte u našoj galeriji.

Foto: Holbrook Construction

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:48