Dom suosnivača Twitcha

Ovo je najskuplja kuća u San Franciscu

Kyle Vogt, 32-godišnji suosnivač Twitcha, živi u najskupljoj kući u San Franciscu. Riječ je o nekretnini za koju je 2016. godine Vogt iskeširao 21,8 milijuna dolara. Kuća je izgrađena 1901. godine, a proteže se na više od 840 četvornih metara

Vogt je ozbiljan inženjer, poduzetnik i do sada je pokrenuo nekoliko vrlo uspješnih start-upova, poput Cruise Automationa koji je prodao General Motorsu za milijardu dolara u ožujku 2016. godine i ostao njezin izvršni direktor, suosnivač je i video streaming start-upa Twitcha, koji je Amazon kupio za 970 milijuna dolara 2014. godine.

Poznat je kao "Robot Guru" zbog velikog interesa za robotiku, a studirao je informatiku i elektrotehniku na MIT-u, piše Business Insider.

Dobrodošli na najskuplji dom prodan u gradu San Franciscu.

Izgrađen je 1901. godine za bogatog ribolovnog mogula Jamesa Madisona.

Kompletna restauracija građevine trajala je pune dvije godine.

Njezina je fasada obnovljena u izvornoj beaux-arts ljepoti.

Beaux-arts ili lijepa umjetnost, termin je koji se koristi za razlikovanje umjetničkih djela koja se smatraju rijetkima i visoke kvalitete, te vrijednijima za očuvanje i studiju od 'popularane' umjetnosti. Nastalo je u vrijeme umjetničkog pravca neorenesanse, koji je okvirno trajao od prve trećine do kraja 19. stoljeća, a najviše se ogledao u arhitekturi talijanske i francuske renesanse 16. stoljeća s dodatnim elementima preuzetim iz grčke i rimske arhitekture. Pariška Akademija umjetnosti - École des Beaux-Arts bila je najpopularniji arhitektonski studij zapadnog svijeta 19. stoljeća. U to je vrijeme privlačila studente ne samo iz Francuske, već iz cijele Europe, a nakon 1850. godine i iz Amerike. Ubrzana industrijalizacija, nagli porast gradova, rađanje nacionalnih država i ekspanzija izgradnje, pridonijeli su izgradnji puno građevina u ovom stilu širom Europe i Amerike.

Nakon što je pretvorena u stanove za ranjene vojnike u Drugom svjetskom ratu, kuća se 50 godina koristila kao stambena zgrada.

Odlučeno je da će eksterijer biti sačuvan, a interijer prenamijenjen.

Novi otvoreni tlocrtni kuće omogućuje vlasnicima da sjede za stolom u blagovaonici i gledaju preko San Francisco zaljeva.

Kuhinja je također nova.

Pet je spavaćih soba rasprostranjeno po cijeloj kući.

Luksuzna kupaonica je u mramoru.

Ima walk-in garderobu za nju ...

... i drugu za njega.

Veliki stakleni klizni prozor s pogledom na grad još je jedan novi dodatak, a možete se otvoriti kako bi vlasnici izašli na balkon.

Blagovaonica je opremljena bogatim, tamnim drvom.

Ovo spiralno stubište je prekrasno, ali nema potrebe da ga vlasnici koriste s obzirom na to da vila ima lift.

Velik dio namještaja uvezen je iz Italije.

U dvorištu je mali komad nevjerojatno zelene trave.

Tu su još i dvije spavaće sobe povezane zajedničkom kupaonicom.

Najviši kat je spa soba...

... i ima izlaz na veliku krovnu terasu s parnom kupelji, beskonačnim bazenom i jamom za vatru.

A ovo je možda najbolji pogled u San Franciscu.

Izvor: businessinsider

Foto: Redfin/Vince Valdes

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 13:06