Besprijekorno uređena kuća!

Ovo mi zovemo dobar posao u Italiji!

 

Majstori kada je riječ o postizanju dobrog raspoloženja i ambijenta, Alexander Evangelou i James Waterworth iz biroa Alexander Waterworth Interiors sa središtima u Londonu i New Yorku, nedavno su obnovili kuću iz 17. stoljeća na seoskom imanju u srcu južne Italije, u masliniku blizu obale Puglie. Kuća je obnovljena za britansku obitelj koja trenutačno živi u Hong Kongu, a željela je europsku bazu za svoja multigeneracijska okupljanja.

U cijelu kuću dizajneri su smjestili puno rustikalnih seoskih antikviteta koji potječu uglavnom iz Italije, u kombinaciji s modernim komadima namještaja u zagasitim pastelnim tonovima. Pogled na obalu vidljiv je iz jedne dnevne sobe.

Kuća ima četiri dnevna boravka, osam spavaćih soba i tri kuhinje. Još je u procesu obnove, a zamišljena je kao niz privatnih i zajedničkih životnih prostora, idealno za vesela obiteljska okupljanja. U drugom dnevnom boravku presvlake u pastelnim nijansama omekšale su okolne kamene i gipsane površine. Soba s kaminom mješavina je antiknog i modernog, prigušenog i sjajnog. Iznad ognjišta pola ožbukanog zida vrlo elegantno prelazi iz rustikalnog dijela u cigleni bez gubitka teksture. Tamnoplavo tapecirano uzglavlje i dvobojna keramička svjetiljka stvorili su senzibilan kontrast s lanenim prekrivačem u nijansi blijede lavande.

Jednostavna spvaća soba s neukrašenim zidovima obiluje teksturama i bojama. Drveni stol i stolac s crnom platnenom presvlakom unose dašak klasičnog šika ovom vintage rustikalnom namještaju.

U cijeloj kući jednostavno zelenilo u vazama, kao što su maslinove grančice, dodatno je naglasilo ovaj relaksirajući ambijent. Najbolji pogled - s pićem u ruci - pruža se s krovne terase s pogledom na more ili u otvoreni bazen s pogledom na plantažu naranča, kaže Waterworth. Besprijekoran interijer kojemu smo odmah podlegli!

Foto: Alexander Waterworth Interiors

Izvor: planete-deco.fr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 06:43