Kućice iz snova tvrtke Elitimo

OVO SU NAJTRAŽENIJE ISTARSKE MONTAŽNE KUĆE Sretna poduzetnička priča o pametnoj ideji koja je prerasla u velik i uspješan posao

Montažne kućice s odlikama doma za urbano stanovanje

One imaju sve potrebno za ugodan život, a možete ih smjestiti gotovo gdje god poželite.

Iz malenog istarskog mjesta Žminj dolazi sretna poduzetnička priča o pametnoj ideji koja je prerasla u velik i uspješan posao. Marijan Orbanić, po zanimanju stolar, prije 12 godina pokrenuo je tvrtku Elitimo d.o.o. koja se bavila proizvodnjom građevinske stolarije i namještaja po mjeri.

S godinama je tvrtka iskustvom i radom jačala, a njezine projekte počela su primjećivati istarska dizajnerska imena, ali i projektanti kuća. Ubrzo je Elitimov namještaj ispunjavao interijere istarskih vila i luksuznih restorana, a proširili su se i na inozemno tržište.

- Prošle godine uspješno smo opremili sedamnaest stambenih objekata u Münchenu - ponosno ističe vlasnik.

EKOLOGIJA

Potaknut iskustvom, razgovorom s klijentima i zanimanjem za ekološki prihvatljiva, funkcionalna i lijepa stambena rješenja, Marijan Orbanić odlučio je osmisliti i sagraditi objekt koji će zadovoljavati sve ove kriterije, istovremeno imajući relativno kratak rok povrata investicije. I tako su nastale Green Habitat mobilne kućice, čija je posebnost u činjenici da je 90% njihova eksterijera i interijera izrađeno u istoj tvrtki.

- Preostalih 10% odnosi se na mali dio opreme koji se ugrađuje u kućice - dodaje vlasnik Elitima.

Nacrt idejnog projekta, izrada kućice, pa i namještaja po mjeri kojim se ona oprema - sve nastaje na istom mjestu, a s obzirom na energetski certifikat A kategorije, velika se pažnja posvećuje ekologiji i samoodrživosti objekta.

- Ugradnjom materijala s veoma visokim izolacijskim svojstvima uvelike smanjujemo utrošak energije za hlađenje i grijanje - objašnjava Orbanić.

VEZANI ČLANAK
MOBILNE KUĆICE IZ SAMOBORA Preslatke kućice za odmor koje imaju sve!

Ono što kupci svakako smatraju poželjnim je individualan pristup gradnji. Svaki se objekt izrađuje unikatno i prema namjeni za koju će služiti pa izgled, veličinu i opremljenost kuće kupac bira prema želji.

- Upravo zbog personaliziranog pristupa, naš objekt ćemo izraditi i prilagoditi okruženju gdje će biti montiran, tako da, primjerice, kuća koja se montira u Gorskom kotaru zbog snijega ima nakošeniji krov - ističe vlasnik tvrtke i naglašava da Elitimove kućice nisu kontejnerskog tipa, nego se proizvode u segmentima sastavnih dijelova koji se slažu na mjestu montaže.

Kad govorimo o uređenju interijera, on se također prilagođava stilu kupca - ovisno o željama, namještaj izrađen po mjeri može biti klasičnog ili modernog izgleda. S obzirom na kvadrate koje objekt broji, a koji se kreću od 20-ak pa sve do 70-ak kvadrata, u kućicu se mogu smjestiti čak dvije spavaće sobe, kuhinja i dnevni prostor te kupaonica.

Unutarnji zidovi objekta obloženi su ili rigipsom ili raznim trendovskim drvenim oblogama, također prema željama klijenta. Kako bi kućica pružila potpun doživljaj ugode, moguća je ugradnja dimnjaka koji se priključuje na peć na drva. Klasično, u kućice se ugrađuje klima-uređaj koji osigurava hlađenje ili grijanje. Ono što karakterizira sve kućice nastale u Elitimu je i dobra, dvostruka izolacija.

- Pri izolaciji naših drvenih mobilnih kućica koristimo kamenu vunu i stiropor - dodaje Orbanić, pojašnjavajući da je pod objekta finalno obložen hrastovim ili vinil podom, laminatom ili raznim gumenim oblogama, također prema dogovoru s klijentom.

DVIJE VERZIJE

Ekološkom standardu pridonosi i segment električne energije - nju proizvodi sama kućica uz pomoć solarnih panela montiranih na krovu. Ovisno o prostornom planu i okruženju u koje bi se kućica trebala montirati, tvrtka Elitimo u svojoj ponudi trenutačno ima dvije osnovne vrste mobilnih objekata.

Prva verzija su “montažne kućice” koje se fiksno postavljaju na betonsku podlogu te se u konačnici i tretiraju kao fiksni objekt za koji je potrebna odgovarajuća projektna dokumentacija, kao i dozvole.

Druga verzija je “mobil home”, kućica koja nije trajno pričvršćena za podlogu, odnosno mobilna je u svakom trenutku. Montiraju li se kao pomoćni objekti uz postojeće građevine, za njih nije potrebna građevinska dozvola ako ne prelaze 50 m2. Elitimovi mobilni objekti pronašli su svoje razne namjene - iznajmljuju se turistima, služe kao ugostiteljski objekti, izvrsne su i kao elegantna verzija gospodarskih objekata u maslinicima i vinogradima. U skladu s rastućim trendom života u prirodi, te potpuno opremljene kućice poželjna su opcija i za ugodan obiteljski život daleko od gradske vreve.

Za sva dodatna pitanja - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

VEZANI ČLANAK
MONT TRADE MOBILNE KUĆE Najljepše hrvatske montažne kuće već od 17.000 €!

Foto: Goran Šebelić/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. ožujak 2024 20:01