IMPRESIVNO UREĐENJE

Ozbiljno dobar stan inspiriran jednostavnim motivom

 

Arhitekti Dmitrij i Tatiana Khoroshevv dizajnirali su stan u središtu Moskve u koji vas vodimo. Ovaj raskošno uređen dom zauzima gotovo 230 četvornih metara i prava je poslastica za sve ljubitelje radova jednog od najuglednijih svjetskih influencera, belgijskog dizajnera i kolekcionara antikviteta Axela Vervoordta, poznatog po zadivljujućim minimalističkim prostorima, ispunjenih osjećajem povijesti i bezvremenosti, s detaljima: blijedo oprani zidovi, spašene grede, rustikalni stolovi, antikviteti s patinom, skulpture i apstraktne slike, česti su motivi interijera s njegovim potpisom, što se klijentima, mladoj obitelji jako svidjelo. Zapravo se radilo o jednoj specifičnoj fotografiji, vazi s granom smještenoj na konzoli ispred ulaznih vrata, čiji dizajn potpisuje Axel Vervoordt. Zvuči nevjerojatno, ali upravo je taj jednostavan motiv bio glavna nit vodilja arhitektima prilikom opremanja ovog stana.

Dakako, interijer obiluje mnoštvom zanimljivih rješenja, a neka od njih su i različite zidne pozadine u sobama. Dakle, u dnevnom boravku je tamna tapeta talijanske marke Wall & Deco, koja izgleda poput tkanine. U spavaćoj sobi zid iznad balkonske ploče ukrašen je jedinstvenom vintage pozadinom, koju su arhitekti pronašli u antikvarnici u Belgiji. Pozadine imaju čak i dječje kupaonice i studio.

Prilikom uređenja stana arhitekti nisu zaboravili na želje vlasnika i atmosferu su s fotografije rekonstruirali ispred ulaznih vrata. Osim toga, motiv stabala i ptica jasno je vidljiva u printu i dekoru, i provlači se kroz cijeli interijer na vrlo suptilan način tvoreći poveznicu ovog ozbiljno dobrog stana.

Foto: Sergey Ananiev

Izvor: AD Magazine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 00:09