Park café

Novi bar s najljepšim pogledom na Maksimir
Profil
Adresa:
Bukovačka 25, Zagreb
Radno vrijeme:
7-23 h
Cijene:
kava od 8 kn, pivo od 16 kn, cijeđeni sokovi od 17 kn, likeri 15kn

U blizini maksimirske šume, na Bukovačkoj cesti, nedavno je otvoren Park café. Tijekom samo nekoliko dana nakon otvorenja Park je postao pravi kvartovski kafić, no vlasnici tvrde da je mnogo više od još jednog kvartovskog birca. Vlasnici su dugo tražili idealnu lokaciju za svoj kafić, a jedini uvjet bila je blizina park-šume Maksimir. A Park café je dobio ime upravo zbog svoje lokacije koja pruža pogled na najveći zagrebački park. – Park café je predviđen prvenstveno kao mjesto opuštanja i relaksacije, s prekrasnim pogledom na park Maksimir. Park café prelazi kvartovske okvire jer njegovi gosti dolaze iz svih dijelova grada – kaže vlasnik Miljenko Zadro. Odlična kava, svježe cijeđeni sokovi i razni kokteli samo su dio ponude kafića s pogledom na maksimirsku šumu. U Park caféu kuha se talijanska Lavazza kava, a gosti mogu birati hoće li svoju kavu popiti u zatvorenom dijelu kafića ili na terasi.

Iako su vlasnici ponosni na lokaciju, upravo će zbog nje kafić djelovati samo kao dnevni bar. – Zbog smještaja u stambenoj zgradi zadržat ćemo koncepciju ugodnog dnevnog caféa pa će kafić raditi do 23 sata – objašnjava Zadro koji je uređenje novog kafića odlučio prepustiti stručnjacima. – Projekt interijera i cjelokupnog dizajna potpisuje arhitekt Christian Rendulić iz biroa Arhikultura. Koncept se temeljio na vizualnoj i tematskoj poveznici s florom i vizurama maksimirskog parka – ističe Zadro.

Ugodan topli interijer osvježen je biljkama, a staklena stijena u kafić unosi veliku količinu danjeg svjetla. Kafić ima i veliku terasu na kojoj se može popiti kava nakon šetnje Maksimirom, a koja s dolaskom toplog vremena postaje apsolutni hit. Park café upotpunio je ponudu kafića koji se nalaze uz park-šumu Maksimir te vlasnici ističu kako već imaju svoje stalne goste.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 07:19