PROJEKT ZA PET

Pastelna vila s bazenom u Španjolskoj

Paleta ružičastih i plavih tonova. Za gradnju je zaslužan arhitekt Ricardo Bofill Levi, a inspiracija su mu bili divan Mediteran i bogata arapska kultura

Kao što mnogi tvrde, Španjolska je uvijek dobra ideja za savršeno putovanje. Mi smo pronašli još jedan razlog da potvrdimo ovu tezu - hedonističku vilu u kojoj bi se, sigurni smo, i oni najumorniji dobro odmorili i napunili baterije.

Pastelno ružičasti i plavi tonovi ove vile čine je pravom “Instagram lokacijom”, a kad tome dodamo zvuk valova i sunce, dojam postaje potpun. Vila nosi naziv La Muralla Roja (španjolski izraz za crveni zid), a projekt njezine gradnje i uređenja potpisuje arhitekt Ricardo Bofill Levi, a smještena je u španjolskom gradu Calpe. Arhitekt je rekao da je inspiraciju za nastanak vile crpio iz spoja Mediterana i arapske kulture. Zato vila izgledom podsjeća na tvrđavu, tj. kazbu (arapski termin za stari grad i utvrde), a neuobičajene i upečatljive boje na unutarnjoj i vanjskoj fasadi u lijepom su kontrastu s prirodom koja okružuje objekt.

- Zbog originalne građe, vila izgleda kao da izranja iz stijena, a niz međusobno isprepletenih stepenica, platformi i mostova čine objekt dodatno posebnim. Šlag na torti je bazen na vrhu zgrade koji pruža nezaboravan pogled na more.

Zbog originalne građe ova hipnotizirajuća vila izgleda kao da izranja iz stijena

Inače, vila se iznajmljuje, a sve informacije možete saznati na stranici www.booking.com.

Foto: Booking

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:35